OŠTRA REAKCIJA IZ NOVOG PAZARA: Ako žele da nas izbace iz lige, neka nam kažu

Novosti online 05. 05. 2022. u 20:26

FSS je oštro reagovao na informacije UEFA da se sumnja u regularnost utakmice Novi Pazar - Radnik. Stigla je i reakcija iz Pazara.

FOTO: FK Novi Pazar

Klub kraj Jošanice je kažnjen sa čak 10.000.000 dinara i uslovno šest oduzetih bodova u naredne dve godine. To znači da ukoliko bi UEFA ponovo posumnjala na nameštanje ovog tima automatski će mu biti oduzet pomenuti broj bodova.

Nedugo potom oglasili su se iz Novog Pazara. U razgovoru za "Novosti" Generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović prokomentarisao je kaznu.

- Na osnovu informacije da je Fudbalski klub Novi Pazar drastično kažnjen, želimo da pitamo na osnovu kojih kriterijuma i kojih konkretnih dokaza se donose ovakve odluke, postavio je pitanje Međedović.

Zahtevaju u Pazaru da se obelodane dokazi na osnovu kojih je klub kažnjen.

- Očigledno je da Fudbalski klub Novi Pazar nekome smeta, jer je izvesno da na osnovu rezultata, forme i igre koje pružaju naši fudbaleri je jasno da će naš klub obezbediti opstanak u Super ligi, pa ovakvim postupcima određeni pojedinci žele da nas spreče ka tom uspehu. Mi jednostavno ne znamo na šta da se žalimo, pa tražimo da se obelodane dokazi i pojedinci koji su navodno učestvovali u nelegalnim radnjama, rekao je Generalni sekretar Novopazaraca i dodao:

- Pošto je jasno da smo trn u oku, pošteno je da nam se otvoreno kaže da istupimo iz lige i mi ćemo to uraditi, a ne na ovaj način da nas izbacujete.  Glupo je da troštimo novac budžetskih sredstava Grada i sponzora, ako smo već ovako nepoželjni i da je bolje da se sredstva usmere u druge svrhe.

Za kraj je govorio o visini kazne.

- Na kraju, kazna koja je izrečena je 20% godišnjeg budžeta kluba, koji je jedan od najmanjih u Super ligi, pa je jasno da se i na taj način Fudbalski klub Novi Pazar želi zaustaviti i ujedno mu otežati budući rad i funkcionisanje, zaključak je Fikreta Međedovića.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 
Pogledajte više