DRAGOVIĆ ULAZI U ISTORIJU: Fudbaler Zvezde obeležava jubilej u reprezentaciji Austrije

Tanjug

29. 03. 2022. u 14:41

FUDBALER Crvene zvezde Aleksandar Dragović ovog utorka će protiv Škotske imati svoj stoti nastup u dresu reprezentacije Austrije.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Tako 31-godišnjem štoperu fali još svega tri utakmice da izjednači rekord Andreasa Hercoga, koji je odigrao 103 utakmice u dresu austrijske nacionalne selekcije.

Dragović je prvi put nastupao za ovu reprezentaciju 6. juna 2009. i to protiv zemlje svog porekla - Srbije. Tada ga je u ekipu sa državnim grbom uveo nekadašnji selektor Didi Konstantini.

I aktuelni strateg Franko Foda, koji posle ove utakmice više neće biti trener reprezentacije, računao je uvek na Dragovića kao stub austrijske odbrane.

Aleksandar Dragović u dresu Crvene zvezde/FOTO: M. Vukadinović

 

I protiv Škotske igrač Zvezde ima fiksno mesto u timu, pošto je Foda rekao da se radi o igraču koji uvek daje sve od sebe.

- Treba da budemo ponosni na njega - kazao je Foda na konferenciji za novinare. Tokom njegovog bitisanja kao stratega reprezentacija, momak iz Beča je odigrao čak 40 utakmica.

Dragović ne želi da daje preveliki značaj svom "jubileju" u nacionalnoj selekciji.

- Uvek sam govorio da je svaka utakmica za mene nešto posebno. Zasigurno bih želeo da imamo pun stadion i da budemo na Svetskom prvenstvu, ali, nažalost, to nije slučaj. Meni je ekipa uvek prioritet. Stoti nastup jeste lep broj, ali ne i vrhunac svega. Za mene je kvalifikacija na Svetsko prvenstvo bila važnija - rekao je defanzivac šampiona Srbije.

Prijateljska utakmica Austrija - Škotska igra se od 20.45 na stadionu "Ernst Hapel" u Beču.

BONUS VIDEO: Piksi saopštava spisak reprezentativaca ze predstojeće prijateljske utakmice

 
Pogledajte više