"PREBIŠE DUŠANA!" Vlahović naleteo na razbijača, navijači Juventusa u neverici posle neviđene drame (VIDEO)

D. N. 13. 02. 2022. u 22:40

DUŠAN Vlahović je pre samo sedam dana debitovao za Juventus, ali nakon što je u dva navrata bio njegov junak, nije uspeo i treći put. Ipak, kraj gostovanja u Bergamu, gde je "stara dama" gostovala Atalanti, navijači iz Torina dočekali su euforično, jer je u drugom minutu sudijske nadoknade vremena Danilo svojim golom doneo remi (1:1), a time sačuvao i četvrto mesto ekipi za koju igra Srbin.

Tanjug/AP

Podsetimo, Vlahović je najpre u svom prvom meču, u 24. kolu Serije A, fantastičnim golom "načeo" Veronu, potom je torinskom gigantu doneo pobedu u finišu Kup meča sa Sasuolom, a onda je u nedelju uveče, u 25. rundi nadmetanja u italijanskom šampionatu, poželeo da nastavi svoj "teror golmana". Ali, naišao je na pravog "razbijača", turskog štopera Meriha Demirala, koji ne samo da mu nije "davao da diše", već je često želeo (i uspevao) da ostavi svoj trag na Vlahovićevim nogama.

No, krenimo redom.

Juve je gostovao Atalanti, u derbiju kola, jer su se sastale ekipe koje se u ovom trenutku bore za četvrto mesto, poslednje koje iz Italije vodi u Ligu šampiona.

I, činilo se isprva da će ovo biti Dušanovo veče, jer je već u trećem minutu Vlahović je naterao čuvara mreže rivala, Marka Sportijela, da sjajnom intervencijom spreči da šut 22-godišnjeg Srbina sa ruba šesnaesterca postane pogodak. Lopta je, naime, išla pod samu prečku.

Da je Dibala bio manje sebičan u 14. minutu, kada se probio po desnoj strani, a novajlija u taboru Juventusa bio sam levo od njega, mogla je da usledi prilično laka asistencija posle koje bi Vlahović ostao sam pred golmanom. Međutim - rezultat je ostao nepromnjen, jer je Dušanov saigrač probao da postigne efektan gol, a za oko metar promašio metu.

Masimilijano Alegri, trener Juventus / FOTO: Tanjug/AP

I, nakon što je naš internacionalac u 17. minutu opet oprobao udarac, poslavši loptu kroz noge Demirala, ali ne i dovoljno snažno da bi se savladao golman, a u 30. glavom "tukao" pravo u naručje čuvara mreže, Atalanta se razgoropadila.

Da nije bilo velike nepreciznosti Murijela kada je Šćešni na ivici kaznenog prostora "odleteo u prazno", odnosno da nije bilo dva odlična postavlja De Lihta u finišu prvog poluvremena, domaćin bi već tada vodio, ali...

Mreže su mirovale. Ne i Vlahović. Tačnije, on i rival iz Turske.

Pred kraj prvog dela meča, zbog ko zna kog po redu nasrtaja Demirala na njega, pobunio se naš golgeter sa tla, a sve što je dobio bio je žuti karton od sudije Marijanija, koji je pokazao da ga komentari igrača, makar i suvisli, uopšte ne zanimaju. Naravno, navijačima Juventusa se to nije nimalo svidelo, pa su na društvenim mrežama slikovito ukazivali šta od prvog minuta štoper ekipe iz Bergama radi Srbinu...

Samo što je počelo drugo poluvreme, Vlahović je "iz prve" šutirao posle gužve koja je nastala nakon kornera, a Sportijelo novom odličnom odbranom sprečio da se Srbin upiše u strelce.

I, posle brojnih propuštenih prilika, stigla je kazna. I to u vidu bravure.

Igrao se 76. minut, kada je Malinovski sa više od 25 metara uputio pravi projektil u mrežu Juventusa i oduševio navijače Atalante:

Vlahović i saigrači su davali sve od sebe da nadoknade ispušteno, ali ekipa iz Bergama se dugo nije "dala". Poklekla je tek u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je korner Dibale bio koban po domaćina.

Dušan Vlahović je "povukao" za sobom deo odbrane rivala, a Danilo iza njega utrčao i glavom majstorski zatresao mrežu suparnika, postavivši konačan rezultat - 1:1.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 18 pogodaka na drugom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, a na čelnoj poziciji je vođa Lacija, Ćiro Imobile sa 19.

Od tih 19 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 26.

Tabela Serije A

Juventus je pred ovaj meč bio četvrti na tabeli Serija A sa 45 boda, a Atalanta peta sa 43.

Pobeda "stare dame" donela bi joj učvršćivanje na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona, ali iako taj cilj nije ostvaren, podela plena je ostavila pomenute takmace na istim mestima, s tim da Juve sada ima 46 bodova, a ekipa iz Bergama 44.

Na vrhu tabele Serije A su Milan (55, uz meč više), Inter (54), i Napoli (53).

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 
Pogledajte više