"DOKAZAĆU SE I IZ FOTELJE" Zdravko Kuzmanović posle bogate igračke karijere želi da bude uspešan i kao funkcioner

S. BAJIĆ

28. 12. 2021. u 21:30

NA terenu je bio besprekoran, o čemu svedoči bogata igračka karijera u klubovima u Španiji, Nemačkoj, Italiji i Švajcarskoj, "začinjena" sa 50 nastupa u najdražem dresu Srbije.

FOTO: AP

Novo dokazivanje za nekadašnjeg veznjaka, sjajnog reprezentativca, Zdravka Kuzmanovića (34), biće iz fotelje sportskog direktora novosadskog Proletera, sa čijim rukovodstvom je brzo našao zajednički jezik.

- Ambicije su nam se poklopile, pre svega po pitanju dugoročnih planova, o kojima imamo zajednički stav - kaže Kuzmanović za "Novosti".

- Hvala klubu što mi je ukazao poverenje, a namera mi je da sa mojim iskustvom i mnogobrojnim kontaktima, omogućim da Proleter ubuduće lakše funkcioniše. Smatram da sam u igračkoj karijeri postigao mnogo toga, a sada mi je želja da se dokažem takođe na terenu u ulozi sportskog direktora.

Budućoj saradnji, kako Kuzmanović ističe, prethodio je dobar, sadržajan razgovor sa čelnicima Slanobaraca.

- U prvom planu su mladi i smatram da će klub lepo funkcionisati. Imam ideje, ekipa je dobra i želja je da se borimo za gornji deo tabele.

Za fudbal u Srbiji, Kuzmanović ima reči hvale, pre svega zasnovane na uspehu reprezentacije Srbije predvođene selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

- Naša reprezentacija je mnogo dobra, što se posebno potvrdilo i videlo u Portugaliji. Uvek smo imali i sada imamo dobre igrače, talentovane i verujem u naš, srpski fudbal. Posebno je bitna činjenica da u Srbiji imamo mlade igrače od 17-18 godina, i moj stav je da bi trebalo da im damo šansu da se u superligaškom takmičenju pokažu i dokažu. To mi je prevashodni cilj, baš kao što sam i ja dobio šansu kao mlad igrač.

Kada je reč o eventualnim pojačanjima za Proleter, Kuzmanović ne krije karte.

- To pitanje ću rešavati zajedno sa trenerom Dušanom Bajićem, da vidimo šta mu nedostaje u ekipi. Kažem, cilj je afirmacija mladih igrača. Tek sam počeo sa novom dužnošću i predstoji mi period uklapanja, da vidim komplet ekipu i kako sve to na terenu funkcioniše. Znam da trener forsira ofanzivnu igru, mlade igrače i potrebna su nam dvojica-trojica iskusnih fudbalera za balans na terenu. Sve to u ekipi imamo, tako da se ne sekiram po tom pitanju i uveren sam da će sve to biti dobro - zaključio je Kuzmanović, koji je kao igrač bio član Bazela, Fiorentine, Štutgarta, milanskog Intera, Udinezea i Malage.
 

Pogledajte više