ŠIŠAO TRAVU, OŠIŠAO REAL: Vezista Šeria i Luksemburga Sebastijen Til, zanimljiva fudbalska pojava

N. I.

02. 10. 2021. u 21:46

PREDRAG Rajković i Tibo Kurtoa će dugo da pamte Sebastijena Tila (27), vezistu Šerifa iz Tiraspolja i reprezentacije Luksemburga.

FOTO: N. Skenderija

Pre skoro mesec dana ovaj momak je projektilom sa 16 metara pogodio mrežu Srbije za 2:1 (završeno 4:1 za "orlove"), a u utorak je utišao "Santjago Bernabeu", pobedničkim golom protiv Reala u 89. minutu - 2:1.

Do pre nekoliko meseci on je igrao za svoj Progres iz rodnog grada Niderkorna i tamo je povremeno, pre treninga i mečeva održavao travnatu podlogu, jer ga ta tema živo zanima još dok je odrastao u komuni Diferdanž. A pre nego što je prošlog leta otišao na pozajmicu u ruski Tambov, i ubrzo u Šerif, živeo je životom razuzdanog tinejdžera, a ne profesionalca, čiji je klub trenutno senzacija LŠ.

- Doskoro sam voleo da pojedem picu posle deset uveče, da se nalivam gaziranim pićima. Smršao sam šest kilograma od kako sam obukao dres Šerifa. Gol u Madridu sam pogledao preko sto puta. Kada je sudija odsvirao kraj meča samo sam pao na teren i nisam mogao da se pomerim od grčeva. Pitali su me prijatelji, da li sam poneo neki suvenir. I da sam hteo da menjam dres sa nekim fudbalerom Reala, to je bilo nemoguće, jer od umora nisam mogao da se pomerim - priznao je Til.

BONUS VIDEO - SUZE I TUGA: Svet se oprašta od "Boga fudbala" Dijega Maradone

Pogledajte više