SERGEJ PRESTIGAO SINIŠU: Srpski ofanzivni fudbaleri efikasni proteklog vikenda širom Evrope

N. I.

27. 09. 2021. u 22:07

BLAGO selektoru Srbije Draganu Stojkoviću. Ako je za vikend gledao dešavanja u italijanskom i engleskom fudbalu, mogao je mirno da spava.

foto: AP

Aleksandar Mitrović je bio strelac za Fulam, Dušan Vlahović za Fiorentinu, a Sergej Milinović-Savić je blistao u gradskom derbiju protiv Rome (3:2), kada je vodećim golom načeo "vučicu".

Sate frustracije je na "Olimpiku" preživljavao "posebni" trener Žoze Murinjo, koji je bio živi svedok poraza Rome od Lacija i sjajne partije Milinković-Savića. Koliko se smračilo Murinju pred očima, na trenutak se dodatno smračilo navijačima Lacija i Srbije, jer je prva violina Lacija kao pokošena pala na travu, sekund pošto je glavom postigao vodeći gol. Milinković-Savić je nekoliko sekundi bio u nokdaunu, ali je nastavio meč i vodio "lacijale" do važnog trijumfa.

- Gradski derbi protiv Rome je uvek inspiracija za svakog igrača Lacija. Ovaj trijumf nas je pogurao ka vrhu tabele, a izuzetno je bilo važno to što smo na ovoj utakmici imali podršku navijača. Očigledno je koliko nam oni nedostaju. Postigao sam toliko golova u Seriji A, ali pogoditi mrežu protiv Rome je nešto mnogo značajnije - rekao je Milinković-Savić posle pobede u popularnom derbiju "dela kapitale".

Osim tri velika boda, još jedan statistički podatak je stao uz ime i prezime Sergeja Milinković-Savića. Njemu je gol protiv Rome bio ukupno 39. u italijanskoj Seriji A i tako je prestigao Sinišu Mihajlovića. Ispred Sergeja sada se nalaze samo još Adem Ljajić, koji je u Italiji postigao 48 golova, i aktuelni trener Crvene zvezde Dejan Stanković, koji je postigao čak 51 pogodak i nalazi se na vrhu liste srpskih strelaca u Seriji A.

VLAHOVIĆ KAO JUGOVIĆ

ITALIJA i Evropa bruje već sezonama o Milinković-Saviću, ali svi znaju da je Dušan Vlahović možda i "pakleniji" strelac. Prvo, igra na poziciji klasičnog napadača i sasvim je prirodno da će tek da dominira na listi strelaca u Seriji A, ukoliko ostane u Italiji.

On je za vikend opet pogodio za Fiorentinu, ukupno mu je to 31. gol, a zanimljivo je da se sada izjednačio na listi srpskih strelaca na "čizmi" sa legendarnim Vladimirom Jugovićem, koji je u Italiji nosio dresove Sampdorije, Juventusa, Lacija i Intera.

Pogledajte više