CEO SVET O OVOME PRIČA: Aleksandar Mitrović je dao gol, a onda se desila scena za pamćenje (VIDEO)

Novosti online 26. 09. 2021. u 16:25

Aleksandar Mitrović daje golove za Srbiju kao niko nikada pre, ali trese mreže i u dresu Fulama. Posle poslednjeg se desila fantastična scena.

FOTO: M. Vukadinović

Pre nego što uronimo zajedno u taj trenutak, koji se desio u okviru 9. kola engleske druge lige, poznatije kao Čempionšip, treba istaći jedan važan detalj, o glavnom junaku ove priče.


Ris Porter ima 13 godina i ima dve ozbiljne bolesti, cerebralnu paralizu i epilepsiju. Ta dva izuzetno teška zdravstvena stanja nisu ga odvojili od onog što najviše voli, fudbala, pa se priključio lokalnom klubu namenjenom za osobe sa posebnim potrebama, a onda se na društvenim mrežama pohvalio kako uživa u sportu.


Posle četiri, pet snimaka, onaj na kome se vidi kako mladi Porter spasava gol svoje ekipe, postao je vrlo popularan na "TikToku", ali je privukao i neke potpuno jezive komentare - pojedine osobe su ga vređale, ismevajući što se, tako bolestan, uopšte upustio u sport...


Kada ga je tim povodom kontaktirao BBC, on je rekao da više ne želi da ide na fudbal, jer ne može da izdrži internet zlostavljanje (a ismevanje drugih, bilo iz ovakvih razloga, ili nekih drugih, jeste zlostavljanje). 


Ipak, javili su se mnogi da ga podrže, a učinio je to i Fulam, čiji je Ris Porter veliki navijač.


Najpre ga je, pred pomenuti meč 9. kola Čempionšipa, Fulam na zvaničnom sajtu uvrstio u članove svog prvog tima...

... a onda je na red došla i utakmica između Bristol sitija i Fulama.

Kada je, na asistenciju Vilsona, Aleksandar Mitrović u 50. minutu zatresao mrežu rivala, i on i saigrači odmah su potrčali ka 13-godišnjem momku u kolicima, koji se nalazio tik uz teren.

"Mitar" i saigrači su baš sa Risom Porterom proslavili ovaj pogodak i oduševili mnoge.

Uostalom, samo jedan od snimaka pomenutog događaja, ovaj koji se nalazi i pred vama, dostigao je na Tviteru više od četiri miliona pregleda:

Mitrović i saigrači na kraju nisu baš najradosniji napustili teren, ali ovo što su uradili posle gola koji je postigao naš najbolji strelac u istoriji reprezentacije, pamtiće večno i oni, i Ris Porter, i mnogi drugi.


BONUS VIDEO Izjave igrača posle večitog derbija

 
Pogledajte više