BAJRAKTAR UDARIO NA RUSE: Erdoganov zet smatra da je njegov dron nepobediv, stigao oštar odgovor ruskog vojnog eksperta

Novosti online

28. 02. 2021. u 19:33

VOJNI analitičar Viktor Murahovski kritikovao je izjave Seldžuka Bajraktara, vlasnika turske kompanije "Bajraktar", koji je rekao da ruski sistemi za elektronsko ratovanje ne mogu ništa njihovim bespilotnim letelicama TB2.

Foto: Depositphotos/Printscreen

Ruski stručnjak je rekao da turski biznismen ne poznaje dovoljno dobro ruske sisteme za elektronsko ratovanje, i istakao je da Rusija poseduje komplekse sposobne da "potisnu" satelitske i navigacione sisteme koje koriste bespilotne letelice, uključujući i Bajraktara.

- Njegova izjava je samo nerazumna reakcija na obaranje "Bajraktara" u nekim sukobima u kojima su korišćeni - rekao je Murahovski.

Armija Ruske Federacije poseduje više sistema koji predstavljaju popasnost za dronove, a među njima se najviše ističe TOR-M2KM. Taj sistem može istovremeno da prati čak 48 ciljeva, i kako navode stručnjaci dronovi nemaju šanse ako uđu u područje delovanja tog oružja.

Seldžuk Bajraktar je inače zet turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, i mnogi smatraju da se zahvaljujući tome nametnuo kao glavni proizvođač dronova za tursku vojsku.

Više o njegovom usponu i načinu na koji je napravio vojnu silu od Turske možete pročitati klikom OVDE.

Pogledajte više