BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Tviteraši zgroženi reklamom Rajanera

Novosti online 24. 12. 2020. u 19:38

IRSKA niskobudžetna avio kompanija je uzburkala društvene mreže reklamom koja sugerira da je radost međunarodnih putovanja na "samo jedan ubod", nakon što je kompanija prethodno rekla da neće biti potrebe za vakcinisanjem protiv Kovida-19 za ulazak na njihove letove.

Foto: Pritnskrin

Na sajtu irske niskobudžetne aviokompanije trenutno se nalazi promocija koja blaženo izjavljuje: „Rezervišite leto, vakcine dolaze“. Oglas sadrži ruku u rukavici koja drži špric i sveprisutnu bočicu sa oznakom „vakcina“, naznačenu prilično tupom krilaticom: „Ubodi i idi!“

Iako bi se oglas mogao protumačiti kao usluga vakcinacije bez muke koju nudi budžetska avio-kompanija, čini se da ne postoje nikakve informacije koje upućuju na pakete ubodi-i-letina jednom mestu - piše RT.

Trik je zapeo za oko korisnicima Tvitera koji su izgledali i zabavljeni i zgroženi promocijom.

Drugi su rekli da je promocija narušila dogovor.

- Ljudima ne bi trebala biti potrebna vakcina da bi putovali s vama - objavio je jedan uznemireni putnik. 

Bes zbog oglasa, bez obzira na njegove namere, možda je razumljiv. Aviokompanija je prošlog meseca signalizirala da ne vidi potrebu da vakcinacija protiv Kovida-19 bude obavezna za putnike, tvrdeći da takva mera neće biti „relevantna“ za letove na kratke relacije u Evropi.

Aviokompanije su već počele da izdaju Kovid-19 "pasoše" koji se koriste za verifikaciju rezultata putničkih testova i statusa vakcine za virus. U sredu je Singapure Erlajns postao prvi veliki prevoznik koji je započeo ispitivanja digitalnog zdravstvenog sertifikata. Nekoliko drugih aviokompanija, uključujući australijski Kantas, reklo je da će za nastavak međunarodnih putovanja biti potreban neki oblik zdravstvenog pasoša - piše RT.

Pogledajte više