24 SATA PRE: Šta se dešavalo sa kraljicom Elizabetom pre nego što je otkriveno da joj je loše

Novosti online 08. 09. 2022. u 15:38

BRITANSKI Dejli mejl objavio je vest da je kraljica Elizabeta juče otkazala sastanak Tajnog saveta i to u poslednji čas i to 24 sata pre nego što su iz Palate izašli sa saopštenjem o njenom lošem zdravstvenom stanju.

Foto: Tanjug

Kako su naveli, ovu odluku je donela na savet lekara, a nakon što je u utorak pozdravila bivšeg premijera Borisa Džonsona i novu premijerku Liz Tras. Nakon tog sastanka, lekari su joj preporučili da se odmori.

Podsetimo, lekari kraljice Elizabete II (96) zabrinuti su za njeno zdravlje, saopšteno je iz Bakingemske palate.

- Nakon daljeg jutrošnjeg pregleda, kraljičini lekari su zabrinuti za zdravlje i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom u Balmoralu u Škotskoj - navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Zdravstveni problemi kraljice

Kraljica je sve do svojih devedesetih bila aktivno angažovana, ali je ove godine zbog problema sa mobilnošću bila primorana značajno da smanji svoje kretanje.

  • Decembar 2003: Kraljica je imala operaciju uklanjanja pocepane hrskavice u levom kolenu. Usledila je slična operacija na njenom desnom kolenu, ranije iste godine.
  • Mart 2013: Kraljica je hospitalizovana zbog gastroenteritisa
  • Maj 2021: Propustila je nedeljnu službu sećanja u centru Londona nakon što se ušinula
  • Oktobar 2021: Kraljica je provela noć u bolnici dok je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama“, saopštila je palata tada.
  • Februar 2022: Kraljica je dobila kovid i pretrpela je blage simptome slične prehladi, ali je nastavila sa lakim obavezama.
  • Od kada joj je postavljena dijagnoza kovida kraljica je bila primorana da češće otkazuje ili smanjuje neke događaje.
  • Nije prisustvovala svim proslavama junskog platinastog jubileja - kojim se obeležava njenih 70 godina na tronu - i propustila je državno otvaranje parlamenta prethodnog meseca zbog problema sa mobilnošću.
Pogledajte više