TRAMP NE ŽELI NAZAD NA TVITER: "Neću se vratiti ni da mi Mask odblokira nalog"

Tanjug

25. 04. 2022. u 23:57

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da ne namerava da se vrati na Tviter čak i ako mu nalog bude odblokiran nakon što je milijarder Ilon Mask kupio tu društvenu mrežu.

DOBIJA Trampa sve češće pominju po dobrom, Foto AP

Tramp je za Foks njuz rekao da će se pridružiti svojoj platformi ISTINA u narednih nedelju dana, kao što je i planirano.

- Ne idem na Tviter, Ostaću na ISTINI. Nadam se da Ilon kupuje Tviter jer hoće da ga poboljša i on je dobar čovek, ali ja ostajem na ISTINI - objasnio je Tramp.

Platforma društvenih medija Trump Media & Tećnologi Group, TRUTH Social, zvanicno je pokrenuta prošlog meseca i već četiri dana radi u okviru potpuno novih usluga u klaudu. Tramp smatra da je njegova platforma mnogo bolja od Tvitera.

- Prihvatamo milione ljudi i otkrivamo da je odgovor na ISTINI mnogo bolji nego na Tviteru. Tviter ima botove i lažne naloge, a mi cinimo sve što možemo. Suština je, ne, ne vraćam se na Tviter - poručio je bivši američki predsednik. Tramp je trajno suspendovan sa Tvitera, Fejsbuka, Instagrama i Snepčeta nakon nemira u Kapitolu 6. januara 2021.

Tviter je nekoliko njegovih tvitova povezanih sa nasilnim protestima ocenio kao zapaljive i upozorio na "rizik od daljeg podsticanja nasilja".

Ranije danas zvanično je saopšteno da je osnivač Tesle i Spejseksa Ilon mask kupio Tviter za 44 milijarde dolara.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pogledajte više