"ĐAVOLJI PLODOVI RUSOFOBIJE“: Zaharova o opljačkanoj ruskoj crkvi u Oksfordu

Novosti onlajn

13. 03. 2022. u 16:45

RUSOFOBNA i dezinformaciona kampanja, koju je lično pokrenula šefica britanske diplomatije Liz Tras, daje „svoje đavolske plodove“ u Oksfordu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom napada na crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca u Oksfordu.

Foto: EPA

Prema rečima Zaharove,razbojnici su u zoru upali u crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca u Oksfordu.

- Ukradene su dragocenosti od velike važnosti za parohijane i lokalnu crkvenu zajednicu. Razbojnici su uzeli i novac koji je sakupljan za izbeglice iz Ukrajine. Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras može da bude zadovoljna. Kampanja rusofobije i lažnih informacija koju je lično pokrenula daje svoje đavolske plodove na mestu gde joj je izdata diploma o obrazovanju - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Crkva Svetog Nikolaja Čudotvorca, koja se nalazi u Oksfordu, pripada suroškoj eparhiji Ruske pravoslavne crkve.

Podsetimo, ranije je nepoznata osoba kamionom probila kapiju ruske ambasade u Dablinu, a kako je saopštio Sputnjiku portparol ambasade Rusije u Dablinu Nikita Isakin, irska policija je bila prisutna i ništa nije učinila po tom pitanju. Pored toga, u Parizu je u noći između 6. i 7. marta bačen molotovljev koktel na zgradu Rossotrudničestva. Još jedan incident je zabeležen ovog meseca u Vilnjusu, glavnom gradu Litvanije, u kojem je napadnut ruski diplomata.

(In4s)

BONUS VIDEO:

RUSI SU BILI PREVIŠE BLAGI! Američki pukovnik o ratu u Ukrajini - "Putin je uradio sve što je mogao"

Pogledajte više