SVI NOSILI TORBICE "LUJ VITON": Po čemu je karakteristična kriminalna grupa "Vračarci"

Novosti online 11. 11. 2022. u 13:20

DANAS je velikom akcijom MUP-a, BIA i TOK-a uhapšeno 17 osoba, pripadnika grupe "Vračarci", bliskih navodnom vođi kavačkog klana Radoju Zviceru. Ono što je interesantno i što karakteriše grupu "Vračarci" je to da su svi nosili torbice marke "Luj Viton", a na njihovom udaru u poslednje vreme bili su kafići i frizerski saloni zbog reketa.

Foto: MUP Printskrin

- U zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK-a, UKP – PU za Grad Beograd, SAJ-a, Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Evropolom (EUROPOL), danas je u ranim jutarnjim časovima lišeno slobode 17 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe, tzv. Vračarci, koju predvode N. V. i U. P., i to: L. C., I. B., D. M., N. B., V. M., N. M., S. M., A. M., N. K., N. T., M. T., J. B., Đ. K., N. J., A. N., N. V. i D. N., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo - navode iz Tužilaštva.

U toku je pretres na preko 50 lokacija, uključujući i više putničkih motornih vozila. Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Uhapšeni kavčani se terete da su počinili tri ubistva na teritoriji Beograda, a na teret im se stavlja i pet pokušaja ubistva.

Osumnjičeni za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca.

Planirali su i napade na najviše državne funkcionere Srbije.

Pogledajte više