PRITVOR ZA TEŠKO UBISTVO U FUTOGU: Pokušao sebi da prereže vrat posle zločina

Lj. P. 27. 07. 2022. u 20:07

FUTOŽANIN Mile Maksimović (53) osumnjičen za teško ubistvo supruge, saslušan u tužilaštvu. Određen mu je pritvor od 30 dana.

FOTO: Privatna arhiva

Mile Maksimović (53) iz Futoga, osumnjičen za teško ubistvo tri godine mlađe supruge Ivane Radulov, prošlog petka u dvorištu njihove porodične kuće u Futogu, danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda je, kako nam je potvrđeno u ovom sudu, prihvatio ovaj predlog, te je osumnjičenom određena ova mera zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ponavljanja krivičnog dela i zbog uznemirenja javnosti zbog načina izvršenja krivičnog dela.

On je u tužilaštvu, u koje je priveden dan nakon što je optušten iz bolnice, i policijskog zadržavanja, kako saznajemo izneo svoju odbranu.

Porodična tragedija u Futogu dogodila se u noći između 22. I 23. jula oko ponoći u dvorištu kuće u Ulici cara Lazara, kada je Mile nožem usmrtio svoju suprugu, a zatim pokušao sebi da prereže vrat, zbog čega je završio u Urgentnom centru.

Krvavom zločinu je prethodila celodnevna svađa supružnika zbog novca, kako je u svojoj ispovesti za “Novosti” rekao njihov sin Mijo Maksimović. Policijska patrola je intervenisala, koja je zajedno s ukućanima pokušala da izmire supružnike, a otišli su kada im se učinilo da je situacija rešena.

Oko ponoći se, međutim, dogodila tragedija, kada je Mile izbo Ivanu. Ćerka Ana je pokušala da je odbrani, ali kada je videla nož u njegovim rukama, morala je da ustukne.

Nakon što je izbo Ivanu, njen suprug je i sebe porezao po vratu.

BONUS VIDEO:

CEREMONIJA NA STAROM SAJMIŠTU: Danas počinju radovi na zaštiti Centralne kule Memorijalnog centra

Pogledajte više