MOMIROVIĆ: Nikezić izneo netačne podatke o cenama u Sloveniji i Srbiji

Novosti onlajn

14. 04. 2023. u 09:55

NA iznete neistine Dušana Nikezića, potpredsednika stranke Slobode i pravde najbolje je odgovoriti istinom. Egzaktni podaci upravo stoje drugačije u odnosu na sve ono što je Dušan Nikezić naveo, a opozicioni mediji bez prethodne provere, navijački brže bolje iste te laži preneli, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

Foto F. Plavčić

On dodaje da su ti ljudi zajedno sa Dušanom Nikezićem dok su bili na vlasti uspeli da ostvare ekonomske rezultate takve da prosečna plata bude 331€, prosečna penzija 203€, a stopa nezaposlenosti 28,9%.

- Prema podacima EUROSTAT-a opšti nivo cena u Srbiji je na nivou od 59,6% u odnos na prosek EU, dok je u Sloveniji na 88% od proseka u EU. Dakle, opšti nivo cena koje prati EUROSTAT je u Sloveniji blizu 48% veći nego u Srbiji. Ako pogledamo cene za pojedinačne životne namirnice vidimo da je cena za kilogram šećera u Srbiji 0.98€, dok je u Sloveniji 1,5€. Litar ulja u Srbiji je 1,87€, dok je u Sloveniji 3,79€, cena kilograma teletine u Srbiji je 10,66€, dok je u Sloveniji 11.99€. Ako uporedimo cenu kilograma piletine vidimo da je ona duplo skuplja u Sloveniji, gde iznosi 5,5€ u odnosu na 2,72€ u Srbiji - ističe ministar trgovine, Tomislav Momirović.

BONUS VIDEO: MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pogledajte više