SPOJILA UMETNOST I NAJBOLJE IZ PRIRODE: Olgica Samoilović proglašena za jednu od pobednica konkursa "100 najuspešnijih poslovnih žena"

V. MITRIĆ

29. 05. 2022. u 09:44

OLGICA Samoilović, diplomirana ekonomistkinja, direktorka lozničke firme "Hedera Vita", koja je, za relativno kratko vreme, stvorila niz brendova Srbije i Vukovog kraja, proglašena je za jednu od pobednica na konkursu "100 uspešnih poslovnih žena", koji je organizovalo preduzeće "Pošte Srbije".

Privatna arhiva

Samoilovićeva će, kako su saopštili iz "Pošte Srbije", biti predstavljena u jedinstvenoj brošuri, koja će biti dostupna svim poštama u zemlji. Ovo uzdarje za mladu i uspešnu ženu sa radošću je primljena ne samo u firmi već i u gradu i okruženju, ali i kod "armije" onih koji koriste prirodne proizvode koje je Olgica osmislila i proizvela sa svojim timom.

Dobitnica tog priznanja je, kako se to popularno kaže, stasala u "vrh vrhova" preduzetnika u Srbiji, koju slave i van njenih granica preko proizvoda koji su podjednako traženi na svim stranama sveta. Pokazala je i dokazala da žene u poslu mogu da budu ne samo rame uz rame, već i iznad muškaraca. Loznici i okolini, do njene poslovne pojave, nije dugo bilo ozbiljnijeg brenda.

- Reč je o ličnosti koja je spojila umetnost, najbolje iz prirode i ljubav prema ljudima u svojoj misiji, koja je i poslovna i topla ljudska - kaže akademik Dragoljub Mirković, likovni umetnik. - Vrlo je važno što zaposleni u firmi, na čijem je čelu, imaju od nje, ne samo pristojne prihode, već najbolje moguće ljudsko uvažavanje i razumevanje, što je sada, nažalost, retkost.

Proizvodima ove Lozničanke, prirodnim sapunima divio se i naš čuveni pisac i akademik Dobrica Ćosić, koji je rekao da, preko njih, oseća miris Jadra, Vukovog kraja i Srbije.

Pogledajte više