SEĆATE LI SE PREDIVNE DECE KOJA SU PRONAŠLA IZGUBLJEN KOVERAT SA DONACIJAMA? Upravo je uplaćen novac za mališane obolele od raka! (VIDEO)

S.BABOVIĆ

02. 08. 2023. u 11:44

VIŠE od 300.000 dinara prikupljeno je na Memorijalnom turniru „David Lapčević“ u Aleksandrovcu, a sav novac upravo je uplaćen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Foto:Instagram Memorijalni turnir David Lapcevic

Sjajan turnir u malom fudbalu na lokalnom stadionu, koji je održan u drugoj polovini jula, okupio je na desetine timova.

- Ove godine je oboren rekord po broju posećenosti naše „Marakane” tokom održavanja turnira, nagradni fond je podignut za lestvicu više, a ono što je najbitnije, prikupljena sredstva su najveća do sada - kažu organizatori MT iz Udruženja „David i drugari“.

Ovogodišnji turnir je obeležila i sjajna priča o četvoro mališana, koji su tražili, pronašli i vratili jedan od koverata sa donacijama, izgubljen tokom olujnog nevremena. Zahvaljujući ovoj deci, značajniji je i ukupan iznos prosleđen NURDOR-u.

- Usled jakog nevremena, koje je zadesilo naš grad u sredu uveče u toku utakmice između ekipa „Vojče i drugari” i „Gargi”, gde zbog jakog vetra u kratkom periodu nismo bili u mogućnosti da zadržimo sve sa zapisničkog stola, koverta u kojoj se nalazio novac od donacija je odleteo – otkrili su organizatori. - Dan nakon toga (juče) ovi šampioni sa fotografije su pronašli kovertu i vratili nam novac. Kolika ljudskost se već nalazi u ovim mališanima, svaka vam čast i hvala vam!

Prijatelji Davida Lapčevića (1997-2018), koji je preminuo od posledica teške bolesti, od 2019. godine organizuju memorijalni turnir. Sredstva se prikupljaju od prodaje ulaznica i kotizacijom učesnika turnira. Poruka svakog dobrotvornog šampionata glasi:

 „Od tebe tražim samo da se kao lav boriš“.

Lav je i maskota Memorijalnog turnira.

VIDEO:

Pogledajte više