DECA NA KOSMETU OBRADOVANA POKLONIMA: Akcija Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković"

J. S. 01. 06. 2023. u 11:56

SA blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa bačkog dr Irineja, Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanackovićˮ, u saradnji sa Katihetskim odborom ove eparhije, upriličila je prikupljanje paketića za decu na Kosovu i Metohiji. Sakupljeno je preko 1600 paketića, koje su učenici sa svojim roditeljima i veroučiteljima pakovali i ukrašavali.

Eparhija bačka

 U akciji  „Deca – deciˮ učestvovale su novosadske osnovne škole: „Svetozar Marković-Tozaˮ, „Nikola Teslaˮ, „Miloš Crnjanskiˮ, „Dušan Radovićˮ, „Ivo Lola Ribarˮ, „Jožef Atilaˮ, „Prva Vojvođanska brigadaˮ, „Đorđe Natoševićˮ, „Dositej Obradovićˮ, „Đura Daničićˮ, „Ivan Gundulićˮ, „Branko Radičevićˮ i „Kosta Trifkovićˮ.

Akciju su pomogle i Gimnazija „Jovan Jovanović Zmajˮ i Srednja mašinska škola i privatna Medicinska škola „Dositej Obradovićˮ iz Novog Sada.

I osnovci izvan Novog Sada uzele su učešća u ovoj humanitarnoj akciji: OŠ „Desanka Maksimovićˮ iz Bačke Palanke, „Đura Jakšićˮ iz Kaća, „Veljko Vlahovićˮ iz Kruščića, „Isa Bajićˮ i „Petefi brigadaˮ kao i sekcija „Čuvajmo Svetosavljeˮ pri predškolskoj ustanovi „Bambiˮ iz Kule.

Eparhija bačka

 

Njegovo preosveštenstvo episkop bački gospodin dr Irinej je u okviru pomenute dobrotvorne akcije darivao decu iz Osnovne škole „Šarski odredˮ u selu Sevce, u Opštini Štrpce.

Prikupljeni paketići su prevezeni vozilom Eparhije raško-prizrenske na KiM i preko Kancelarije za dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci školskog i predškolskog uzrasta u 17 mesta: Kosovska Kamenica, Bosce, Ajnovce, Strezovce, Bušince, Boljevce, Priluže, Plemetina, Babin Most, Grace, Brnjica, Crkvena Vodica, Velika Hoča, Orahovac, Kosovska Vitina, Mogila i Binač.

Pogledajte više