POZNATO KADA ĆE SE ZNATI DETALJNO STANJE RATKA MLADIĆA: Generalov sin otkrio nove informacije o zdravlju svog oca

Novosti online 10. 09. 2022. u 10:27

BIVŠI komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić hospitalizovan je u Hagu sa upalom pluća i šumovima na srcu.

Foto: EPA

Kao što smo i ranije pisali, njegov sin Darko Mladić rekao je za "Novosti" da je generalovo stanje veoma teško.

Darko je sada otkrio kada će se znati nove informacije u vezi sa zdravljem njegovog oca.
 

- Primljen je u zatvorsku bolnicu sa simptomima opšte slabosti, konstatovana mu je upala pluća i oslabljeno srce, a pojavili su se i šumovi. Detaljan pregled je još u toku, a obavestiće nas kada se pojave rezultati. Obećano nam je da ćemo rezultate dobiti najkasnije do ponedeljka - rekao je Darko Mladić za ruski "TASS".

Lekari u Hagu godinama kriju generalovo zdravlje od porodice, veoma kasno dajući medicinske testove.

Ratko Mladić je tokom zatočeništva u zatvoru u Hagu doživeo tri moždana i jedan srčani udar, navodi ruski pomenuti ruski medij. Prema navodima njegove odbrane, u zatvoru mu nije pružena odgovarajuća medicinska pomoć.

Tokom pandemije, članovima porodice i advokatima nije bilo dozvoljeno da vide Mladića pod izgovorom zaštite od korona virusa.
 

Haški tribunal / Foto Tanjug

 

OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR

MLADIĆ je u Hagu osuđen na doživotnu kaznu zatvora i prihvaćene su optužbe da je počinio ratne zločine i da je bio učesnik udruženog zločinačkog poduhvata za navodni genocid u Srebrenici, terorisanje Sarajeva, progone i ubistva nesrpskog stanovništva u BiH. Sudija Priska Nijambe izdvojila je svoje suprotno mišljenje. Oslobođen je optužbi za genocid u šest opština. Sve vreme od hapšenja u Srbiji 2011. godine nalazi se u pritvoru u Sheveningenu.

BONUS VIDEO: Ruska vojna moć na vojnoj vežbi "Vostok 2022"

Pogledajte više