EVO KO JE NIKOLA KOGA JE PRIŠTINSKI SUD OSUDIO NA OSAM MESECI ZATVORA: Uzoran student, davalac krvi (FOTO)

Novosti Onlajn

07. 09. 2022. u 13:30

NIKOLA Nedeljković (20) koga je prištinsko pravosuđe bez i jednog jedinog dokaza, na osnovu lažnih iskaza svedoka, osudilo na osam meseci zatvora zbog obeležavanja Vidovdana, uzoran je student državne više škole, na budžetu, dobrovoljni davalac krvi i najveća podrška svojim roditeljima i sestrama.

FOTO: Novosti

Kako se može videti u njegovom indeksu, on je student prve godine Beogradske akademije poslovnih i umetničkih studija i studije je upisao na budžetu, smer za informacione tehnologije.

FOTO: Novosti

Tekst potpisa


Zbog lažnih optužbi koje mu pakuju i zatvorske kazne, Nikola će izgubiti godinu studija. 

FOTO: Novosti

Tekst potpisa

Takođe, među dokazima koje je njegov advokat ponudio, a kog je odmah angažovala Kancelarija za KiM, nalazi se i knjižica da je Nikola sa svega 20 godina već dobrovoljni davalac krvi, dakle mladić plemenitih namera i postupaka.

FOTO: Novosti

Tekst potpisa


On između ispitnih rokova, preko omladinske zadruge radi u jednom trgovinskom lancu da bi pomogao roditeljima. 

FOTO: Novosti

Tekst potpisa

Kako smo saznali, Nikola potiče iz jedne čestite i skromne radničke porodice i sa roditeljima živi u jednoj prigradskoj beogradskoj opštini, a njegovi roditelji nisu propustili ni jedan jedini ponedeljak da svom sinu odu u posetu.

Podsetimo, Osnovni sud u Prištini osudio je Nikolu Nedeljkovića, koji je uhapšen 28. juna na Gazimestanu, na osam meseci zatvora. Ovim povodom odmah se oglasio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

- Drakonska kazna od osam meseci zatvora koju je prištinsko pravosuđe danas izreklo čestitom mladiću Nikoli Nedeljkoviću (20) primer je žestoke mržnje prema svemu srpskom i opsesivne želje Aljbina Kurtija da utamničenog drži mladića od 20 godina samo zato što nosi srpsko ime i prezime. 

Nikola je osuđen bez i jednog jedinog materijalnog dokaza, a na osnovu iskaza lažnih svedoka, samo zato što je želeo da obeleži Vidovdan i ponese srpsku trobojku. Iako je Priština pokušavala da natera Nikolu da prizna navodnu krivicu u zamenu za blažu kaznu, Nikola ni u jednom trenutku nije poklekao, jer se držao jedino ispravnog stava da to što se slikao sa svojom srpskom zastavom nikada ne može biti krivično delo, već naprotiv, pitanje je ponosa i rodoljublja, rekao je Petković.

BONUS VIDEO: Šta je dogovoreno na sastanku parlamentarne većine Crne Gore?

Pogledajte više