PRVI DEO MORAVSKOG KORIDORA DO KRAJA GODINE: Ministar Tomislav Momirović o poslednjim vestima sa najvećeg gradilišta u Srbiji (FOTO, VIDEO)

S.BABOVIĆ

02. 08. 2022. u 13:45

DOBILI smo uveravanja da ćemo završiti prvi deo Moravskog koridora do Makrešana do kraja ove godine, a vrlo brzo će završetak radova pratiti dinamiku do Koševa, rekao je Tomislav Momirović, dodajući da je reč o vestima koje je dobio nakon današnjeg sastanka sa direktorom “Behtela”.

Foto: S.Babović

Ministar Momirović navodi da je Moravski koridor trenutno najveće gradilište u Srbiji.

- U ovom trenutku na izgradnji ovog auto-puta angažovano je više od 3.500 radnika, više od 1.000 jedinica mehanizacije i to je projekat koji podiže standarde i uspostavlja nove standarde u izgradnji putne infrastrukture - istakao je ministar Tomislav Momirović, koji u Trstenku boravi zbog potpisivanja ugovora o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

 - To će biti potpuno nova perspektiva za Kruševac, Varvarin,Ćićevac, Trstenik. Za tri godine kada budemo povezali Koridor 10 i Koridor 11, to će biti najbolji auto-put u jugoistočnoj Evropi i ponosan sam što radimo zajedno na tom projektu - istakao je Momirović.

Foto: S.Babović

Pojate - Kruševac - Košević, prva deonica Moravskog koridora, iznosi 27,83 kilometra.

Foto: S.Babović

Ukupna dužina prvog digitalnog auto-puta u Srbiji iznosiće 112,4 kilometra.

Foto: S.Babović

Spojiće Rasinski, Raški i Moravički okrug i sedam gradova i opština (Ćićevac, Varvarin, Kruševac, Trstenik, Vrnjačka Banja, Kraljevo i Čačak), kao i Koridor 10 na istoku sa Koridorom 11 na zapadu.

BONUS VIDEO:

ZAPLAKAO SAM KAD SE SIJALICA UPALILA: Junak sa Košara posle osam godina dobio struju

  
 

Pogledajte više