U PETAK U „VEČERNJIM NOVOSTIMA“: Poklon dodatak „TV Novosti“

Novosti online 03. 02. 2022. u 12:15

ČITAOCE „Večernjih novosti“ petkom očekuje najsadržajniji dodatak o TV programu.

Foto: Novosti

U novom broju „TV Novosti“ pročitajte:

* BRANKO CVEJIĆ O DRAMI "JUNACI NAŠEG DOBA", KULTNOJ SERIJI "GRLOM U JAGODE"...

BRANKO Cvejić nije ljubitelj intervjua, ali je odlučio da za "TV novosti" govori povodom druge sezone drame "Junaci našeg doba", koja 8. februara stiže na RTS 1. Sa poznatim glumcem našli smo se u "Poslednjoj šansi" na Tašmajdanu, gde je snimana kultna serija "Grlom u jagode". Uz osvrt na umetničko putovanje dugo više od pola veka završili smo razgovor koji je počeo književnom i filmskom poslasticom zvanom "Višnja na Tašmajdanu".

- Pre više od pedeset godina, prvi put sreo sam se sa Sinišom Pavićem baš ovde gde sad sedimo. Sa njim sam kasnije dosta radio i trudio sam se uvek da mu vratim to što je divno napisao i odigram sve kako treba. Počeo sam kod njega kao tinejdžer u "Višnji na Tašmajdanu", a završio kao deda u "Junacima našeg doba". Moglo bi se reći da sam napravio pun krug.

* EKSKLUZIVNO -  GLUMAC ŠON EVANS, ZVEZDA SERIJE "MLADI INSPEKTOR MORS"

JEDNA od najbolje ocenjenih britanskih krimi serija svih vremena "Mladi inspektor Mors" stiže 7. februara sa novim osmim ciklusom na kanal Epik Drama. U ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" glumac Šon Evans, koji je dočarao glavnog junaka, otkriva nam u čemu je tajna uspeha ove serije.

- Ima više razloga za Morsovu popularnost. On je Holms šezdesetih godina prošlog veka, što nije česta etapa na malom ekranu. Uglavnom je radnja detektivskih serija smeštena mnogo ranije u prošlost. Ljudi su nostalgični i naša serija ih vraća u vremena kada svet nije bio tako komplikovano mesto za život.

* TANjA PJEVAC O "KAMIONDžIJAMA D.O.O." I "BRANIOCU"

POSLE treće godine gimnazije Tanja Pjevac okušala se na Akademiji umetnosti u rodnom Novom Sadu i na sopstveno iznenađenje primljena je u prvu klasu Mihaila Miše Janketića. O tome kako ju je profesor slomio i izgradio, kakav je Nenad Jezdić partner, zašto je "Branilac" važan za naš TV prostor i šta očekuje Zoku u nastavku "Kamiondžija d.o.o." priča nam u sutrašnjem broju.

- Zoka je nikla ni iz čega. U prvoj sezoni nije imala ni ime. Postojala je samo kao "Bajina kelnerica". Zoka istinski voli život, borac je. Ima i svoje slabosti, a jedna od njih je Baja. Mislim da je njihov odnos prepun mogućnosti. Taj prostor pulsira i veliko je igralište.

* "TV NOVOSTI" SAZNAJU: U PRIPREMI TINEJDžERSKA DRAMA "U KLINČU"

POSLE uspešnog rivaliteta u žanru krimi filmova u 2021, Milošu Avramoviću i Aljoši Ćeraniću ovu godinu će obeležiti saradnja, i to u potpuno drugačijem žanru. Po njihovoj ideji, kako "TV Novosti" saznaju, nastaje tinejdžerska dramska serija "U klinču". U planu je 30 epizoda, a prva klapa trebalo bi da padne u martu, u Beogradu. Glavnu ulogu izneće mladi muzičar Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž (Voyage).

Pogledajte više