POVRATAK LEPOSAVIĆA UCrnoj Gori predata prva izborna lista za parlamentarne izbore

Marija Stevanović 12. 05. 2023. u 13:13

BIVŠI ministar pravde i manjinskih prava u Vladi Zdravka Krivokapića, Vladimir Leposavić, smenjen svojevremeno u Skupštini na predlog tadašnjeg premijera "zbog relativizovanja genocida u Srebrenici" vraća se u politiku!

milutin sekulović

Naime, grupa građana Narodni pokret "Pravda za sve", predala je u sredu uveče izbornu listu Državnoj izbornoj komisiji pod nazivom "Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić".

- Ova prijava došla je kao rezultat velikog rada. Odgovornost prema podršci građana je velika. Jako je važno, i na to smo ponosni, da je ovo prvi put u istoriji Crne Gore da je jedna grupa građana podnela listu za parlamentarne izbore. Zadovoljni smo malim delom istorije. Svi koji su dali potpise i koji su na listi su ljudi koji su dali podršku odnosu da delovanje javnih funkcionera bude odgovorno. Na specifičan način smo otvorili kampanju, i sigurni smo da će izbori završiti dobrim rezultatom "Pravde za sve" - kazao je Leposavić nakon predaje liste.

Ustavni sud danas odlučuje

Održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 11. juna nije još izvesno. Naime, Ustavni sud danas odlučuje o inicijativi za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku Crne Gore, koji je donela aktuelna skupštinska većina, uprkos sugestijama Venecijanske komisije. To je iskoristio odlazeći predsednik države Milo Đukanović i zakazao izbore.

On je istakao da su u Pokretu svesni da je moguće da u nekoj varijanti dođe do odgađanja izbora, ali da su doneli odluku da budu deo izbornog procesa dok ostale stranke čekaju.

Leposavić je istakao da će javnosti predstaviti program i izbornu listu i da veruje da je ona u dobrom delu programski i personalno prepoznata. Kampanju će, ističe, početi "po isteku roka za predaju lista, jer je to fer-plej".

Sa Leposavićem je na predaji izborne liste bila i Slavica Šćekić, sestra Slavoljuba Šćekića, visokog policijskog funkcionera, ubijenog pre gotovo 18 godina.

Pogledajte više