PRVI MAJ ĆE OSVANUTI SUNČAN, ONDA SLEDI HAOS: U ovim delovima Srbije biće pljuskova, moguća i još jedna prirodna nepogoda

Novosti online

28. 04. 2024. u 12:11

DO srede se zadržava sunčano i veoma toplo vreme. U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima.

ПРВИ МАЈ ЋЕ ОСВАНУТИ СУНЧАН, ОНДА СЛЕДИ ХАОС: У овим деловима Србије биће пљускова, могућа и још једна природна непогода

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Maksimalna temperatura biće 25-29 stepeni Celzijusa, a očekuju se i povišene vrednosti indeksa UV zračenja, pa se preporučuje adekvatna zaštita sredinom dana.

U sredu poslepodne i uveče u južnim, centralnim i zapadnim predelima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali će ostati i dalje toplo.

Nakon drugog maja mogući su česti pljuskovi sa grmljavinom, biće uslova i za grmlavinske nepogode sa gradom, pjasnio je Đorđe Đurić.

Temprertura će biti u postepenom padu tako da nas u danima oko Vaskrsa očekuje svežije vreme uz temperaturu koje neće prelaziti 20 stepeni.

Iako nam početak maja donosi nestabilnost i pojavu grmljavinskih oluja i nepogoda koje su uobičajene za ovo doba godine, nema opasnosti od nekih jačih grmljavinskih oluja i sistema.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: Dr Novosti : Toksini u hrani | Aleksandra Buha Đorđević |

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)