SENZACIJA! NEVERICA! Autsajder deklasirao Novaka Đokovića u Rimu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 05. 2024. u 16:13 >> 14:39

NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu mastersa u Rimu. Od njega je bolji bio Čileanac Alehandro Tabilo, koji je slavio rezultatom 2:0 u setovima.

СЕНЗАЦИЈА! НЕВЕРИЦА! Аутсајдер декласирао Новака Ђоковића у Риму

FOTO: Profimedia

Nije meč mogao gore da krene po Noleta. Najbolji svetski teniser lošim početnim potezima je otvorio meč to je iskoristio rival koji je iskoristio četvrtu priliku da mu oduzme servis.

Nije se kod Novaka upalio alarm - proso, rival je prvo potvrdio brejk, a posle napravio još jedan. U tom periodu Đoković se previše oslanjao na skraćene lopte što je Čileanac lako čitao i poveo 4:0.

Tek u petom gemu upisao se Novak Đoković na semafor. Rivalu je dozvolio da uzme samo jedan poen. Ali... premalo je to bilo za "buđenje".

Otežavajuće po Novaka je što je Tabilo u prva pet odigrana gema napravio deset vinera, dok je Nole to uspeo da uradi tri puta.

Sačuvao je stečenu prednost Alehandro Tabilo koji je prvi set protiv najboljeg igrača planete dobio za samo 30 minuta.

A onda ... novi set, ali stara priča:

Uzeo je dva uvodna poena Nole, potom su usledile greške, a rival je još jednom uspeo brejkom da počne set, a potom ga lagano i potvrdi.  

Upravo je taj oduzeti servis čuvao teniser iz Čilea do kraja drugog seta, te je 32. igrač planete ostvario pobedu karijere.

KRAJ! NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEHANDRO TABILO 2:6, 3:6

3:6 - Dva vezana poena za Tabila. Neiznuđenim greškama častio ga je Novak. Brejk loptu ima Čileanac nakon 67 minuta igre. I to je pobeda!

3:5 - Nema šta ne može Alehandro Tabilo na svoj servis. Dosta je mučio Novaka, čuvao stečeni brejk. Servira Đoković za ostanak u meču.

3:4 - Ušao je u igru na razliku gem. Dobio ga je Đoković kojem je proradio servis, došao je do sedmog asa.

2:4 - Pokazao je zube prvi put danas na servis protivnika Đoković. Sjajnom skraćenom loptom prekinuo je njegov ritam i došao do 30:15. Nije dozvolio Tabilo prvu brejk priliku, već je odgovorio asom i na kraju sačuvao prednost.

2:3 - Konačno, deluje da je peti gem prikazao pravog Novaka, dobio je gem "nulom".

1:3 - Bez ikakvog otpora Tabilo uzima poene na svoj servis. Još jedan gem na konto Noletovog rivala koji je sada jako blizu pobedi.

Screenshot / TennisTV

1:2 - Upisao je prvi gem u drugom setu na svom kontu i Novak Đoković.

0:2 - Potvrdio je brejk Čileanac.

0:1 - Imao je 30:0 Đoković, onda je usledila serija grešaka, te je nastavio gde je stao u prvom setu. Rival je stigao do brejk šanse. Potom dupla servis greška i novi brejk.

Kvalitet servisa kod Đokovićevog rivala ocenjen je indeksom 9.8 u prvom setu, po zvaničnoj statistici, a treba istaći da je to gotovo savršeno, s obzirom da je desetka maksimum.

PRVI SET 2:6

2:6 - Neverovatno, neprepoznatljivi Novak Đoković je lakše nego što je iko mogao da zamisli izgubio prvi set.

FOTO: Profimedia

2:5 - Nije Nole želeo da gubi vreme između poena, servirao je bez sekunde pauze i upisao prvi lakši gem, sa 40:0.

1:5 - Pritisak je sada na Novaku, koji mora da servira za ostanak u prvom setu. Rival ima dva brejka prednosti.

1:4 - Sjajna igra na mreži pri rezultatu 30:15 za Srbina, došao je do dve gem prilike. Upisao se Nole na semaforu.

0:4 - Novak Đoković je neprepoznatljiv u ovim trenucima. Tabilo je na terenu, a Đoković deluje kao da je još uvek u svlačionici, potvrđuje Čileanac i drugi brejk za veliku prednost

Screenshot / TennisTV

0:3 - Pogrešio je Novak još jednom na startu, preterivao sa forhendima, koje je rival čitao, i došao do još jedne brejk prilike. Sjajnim riternom duplira prednost brejka Alehandro Tabilo.

0:2 - Nije služio forhend Novaka, a to je Čileanac iskoristio da potvrdi brejk rezultatom 40:15.

0:1 - Agresivno je Novak počeo, nije mu se to isplatilo, napravio je duplu servis grešku, a potom neiznuđenu - 0:30. Sjajno je potom na drugi servis riternirao Tabilo, te došao do tri brejk-lopte. Usledio je as za spas prve. Rizikovao je Novak potom na drugi servis, pogodio samu liniju i došao do drugog asa. Ovo je umetnost, spasao je Nole i treću - izjednačenje. Potom je imao i četvrtu brejk šansu Tabilo, iskoristio ju je.

UOČI MEČA

13.57 - PROČITAJTE JOŠ: KAKVA DRAMA U RIMU: Miomir Kecmanović izgubio posle velike borbe

13.17 - PROČITAJTE JOŠ: VELIKE POLICIJSKE SNAGE NA NOGAMA Evo šta se dešava uoči meča Novaka Đokovića u Rimu

Najbolji teniser sveta je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je rutinski savladao Korantena Mutea sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1), a protivnik u šesnaestini finala biće mu danas Čileanac Alehandro Tabilo (26), 32. teniser sveta, protiv kojeg će igrati prvi put.

Put Alehandra Tabila na mastersu u Rimu

Tabilo je došao u Italiju kao 29. nosilac, pa je preskočio prvu rundu, a u drugoj je bio bolji od Nemca Janika Hanfmana (6:3, 7:6).

Iako ima 26 godina, prvi put igra u Rimu, a najveći uspeh na masters turnirima napravio je u Indijan Velsu 2023, kada je dogurao do osmine finala.

Čileanac ove sezone igra najbolji tenis u karijeri. Osvojio je turnir u Oklendu, što mu je prva i još uvek jedina ATP titula, igrao je finale u Santijagu i polufinale u Bukureštu, a nedavno je podigao pehar i na čelendžeru u Provansi. Nikada nije bio bolje plasiran na ATP listi od 32. mesta koje trenutno zauzima.

Duel Đokovića i Tabila zakazan je kao treći na centralnom terenu u Rimu i neće početi pre 14.00 časova. Pobednik će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Rusa Karena Hačanova i Argentinca Fransiska Serundola.

Incident sa flašicom završen bez posledica

Novak Đoković je nakon duela sa Muteom u drugom kolu doživeo bizarnu neprijatnost pošto ga je flašica koja je ispala iz ranca jednog navijača pogodila u glavu dok je pri izlasku sa terena delio autograme.

Ukazana mu je medicinska pomoć i sanirana posekotina koju je zadobio. Zbog mučnine i vrtoglavice otkazao je konferenciju za medije, ali je ubrzo na društvenim mrežama saopštio da je dobro, a onda se i našalio na svoj račun kada je na subotnji trening došao sa biciklističkom kacigom na glavi.

Đoković u pohodu ka 41. masters tituli

Najbolji teniser sveta je šest puta osvajao masters u Rimu, a poslednji trofej u glavnom gradu Italije podigao je 2022. godine, kada je u finalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa.

U četvrtfinalu ga je prošle godine eliminisao Danac Holger Rune.

Đoković je jedini igrač u istoriji "belog sporta" koji je osvojio 40 masters titula i jedini koji je najmanje dva puta trijumfovao na svakom od turnira serije 1000.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)