KAKVA DRAMA U RIMU: Miomir Kecmanović izgubio posle velike borbe

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 05. 2024. u 13:53

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Tijaga Monteira sa 6:2, 4:6, 7:6(6) u šesnaestini finala mastersa u Rimu.

КАКВА ДРАМА У РИМУ: Миомир Кецмановић изгубио после велике борбе

FOTO: Tanjug/AP

Publika je mogla da uživa i odličnom meču. Na kraju se radovao 106. na ATP listi koji je trijumfovao posle prave drame i velike borbe.

Vrlo lako je ishod prvog seta koji je 58. igrač sveta izgubio mogao da bude drugačiji. Na samom startu meča Beograđanin je imao tri brejk šanse, no nijednu nije uspeo da iskoristi.

Brazilac je kaznio rivala za propušteno, dva puta mu je oduzeo servis i došao na korak do plasmana u osminu finala.

Ono što je Kecmanović propustio u prvom iskoristio je u drugom setu. Odmah je napravio brejk i tu prednost je uspeo da sačuva do kraja, te tako odvede set u odlučujući set.

Prvi je udarac u trećem delu meča zadao Srbin koji je napravio brejk u petom gemu. Ipak, već u narednom je protivnik odgovor i vratio izgubljeno. Do kraja seta teniseri su bili sigurni kada su servirala, pa je u taj-brejku morao da se dobije pobednik.

Miomir je u 13. gemu vodio sa 3:5, a pri rezultatu 4:5 je imao dva servisa kojima je mogao da reši duel. No, 29-godišnjak iz Fortaleze je osvojio pet od narednih šest poena i na taj način uspeo da savlada srpskog igrača.

Monteiro će u osmini finala igrati protiv pobednika meča Ben Šelton (SAD) - Džidžen Džang (Kina).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)