AMBASADORKA ČEN BO: Fruškogorski koridor je još jedan dokaz prijateljstva Srbije i Kine

Tanjug

01. 05. 2021. u 09:45

AMBASADORKA Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas da izgradnja Fruškogorskog koridora, koji će raditi kineska kompanija CRBC, pokazuje vitalnost srpsko-kineske saradnje uprkos teškim izazovima u svetu.

Foto: N. Karlić

Na obeležavanju početka radova na izgradnji Fruškogorskog koridora, Čen je kazala da čelična prijateljstva, kakvo imaju Srbija i Kina, mogu zajedno sve da izgrade.

- Danas prisustvujemo ceremoaniji početka izgradnje Fruškogorskog koridora, a koliko juče smo proslavili otvaranje deonice obilaznice oko Beograda - rekla je Čen i dodala da se uvek govori i o novim projektima.

Istakla je da je Fruškogorski koridor važan projekat za Vojvodinu i Srbiju, kao i da je reč o zahtevnom projektu u sklopu kojeg će biti izgrađen najduži tunel u Srbiji.

Govoreći o kineskoj kompaniji CRBC, Čen je kazala da su oni svoj kvalitet pokazali na više projekata u Srbiji kao što su Pupinov most i autoput Miloš Veliki.

- Oni su pokazali svoj kvalitet, tehnologiju i efikasnost i uvrena sam da će i na ovom projektu ispuniti sve obaveze iz ugovora - zaključila je Čen.

Pogledajte više