JEDNOGLASNO: Vučić dobitnik najvećeg priznanja "Ključ grada" sa Poveljom "Počasni građanin grada Banja Luka"

Novosti online 06. 04. 2021. u 14:19

SKUPŠTINA Grada Banjaluka usvojila je danas Prijedlog odluka o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluke.

D.Milovanović

Jednoglasnom odlukom predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je najvećeg priznanja "Ključ grada" sa Poveljom "Počasni građanin grada Banja Luka".

U Gradskoj upravi rekli su da će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da lično primi nagradu povodom Dana Grada Banja Luka.

Zlatni grb Grada Banjaluka dođeljuje se UKC-u Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Domu zdravlja Banjaluka, FZO REpublike Srpske, studentskom domu "Nikola Tesla" Banjaluka, generalu Slavku Lisici - posthumno i drugima.

Nagrada Grada Banjaluka mladima otići će u ruke Biljani Čekić, mladoj glumici proslavljenoj u filmu "Dara iz Jasenovca".

Podržan je predlog  gradonačelnika Draška Stanivukovića da se od naredne godine uvede i novo priznanje koje se dođeljuje povodom Dana grada – Plaketa "Sestre Gajić". Ovo novo priznanje, kako je predloženo izmenom i dopunom Odluke o nagradama i priznanjima, biće priznanje Grada koje će se dodeljivati za izuzetno humana dela.

Pogledajte više