VUČELIĆ O AFERI VEZANOJ ZA ĐILASA: "Večernje novosti" se drže svetog pravila novinarstva

Novosti online 24. 03. 2021. u 20:14

GLAVNI i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić izjavio je povodom najave krivičnih prijava Dragana Đilasa, da su "Večernje novosti" iznele činjenice do kojih su svojim istraživanjem došle, prema tome činjenice se pobijaju činjenicama, a ne političkim izjavama i tužbama.

Foto: Printskrin

- Postoji jedno sveto pravilo novinarstva, a koga se "Večernje novosti" drže, koja je pomalo i zaboravljena u medijima, a to je da su činjenice neprikosnovene, a komentar je slobodan. Ovde se radi o tome da su komentari neprikosnoveni da činjenice nisu važne.

Dakle, "Večernje novosti" su iznele činjenice koje su svojim istraživanjem došle, prema tome činjenice pobijaju činjenicama, a ne političkim izjavama i tužbama, a ceo problem je u tome da niko ko ima prilike da porekne činjenice i iznese druge činjenice ili bar da izmisli neke alternativne, mi imamo taj problem da ih niko ne pobija, već pokušava da politantskim ili političkim komentarima da pobija činjenice. To nikome nije pošlo za rukom.

Dugo i temeljno se radilo na tome, nastavljamo da se bavimo činjenicama, a javnost će tumačiti kako one deluju i u političkom životu će biti jasno kad neko tvrdi nešto što je laž, kad neko ne pobija nešto što je činjenica, imaće neke posledice po javno mnjenje. Naš istraživački tim nastavlja da radi dalje i verovatno će doći do nekih novih činjenica, koje kada budu bile pouzdane mi ćemo ih objaviti - rekao je Vučelić.

Pogledajte više