MAJKL DEVENPORT NOVI ŠEF MISIJE OEBS U PRIŠTINI

D.Z.

22. 03. 2021. u 11:25

BRITANSKI diplomata Majkl Davenport, danas je preuzeo svoje dužnosti šefa misije OEBS-a na Kosovu. Tokom preuzimanja dužnoti Devenport je podsetio da misija OEBS pruža izvrsnu podršku na Kosovu u oblasti ljudskih prava, demokratizacije i javne bezbednosti.

Foto: Tanjug

- Privilegija je predvoditi jak tim koji ima izuzetnu stručnost i iskustvo u svim ovim oblastima. Radujem se radu u saradnji sa svim zainteresovanim stranama na sprovođenju mandata Misije - rekao je ambasador Davenport koji, kako se navodi usaopštenju za javnost, ima bogato iskustvo u regionu Zapadnog Balkana gde je bio ambasador EU i šef Delegacije EU u Srbiji od 2013. do 2017. i britanski ambasador u Srbiji od 2010. do 2013. godine.

Između 2007. i 2010. bio je direktor za Rusiju, Južni Kavkaz i Centralnu Aziju u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva.

Davenport, kvalifikovani britanski advokat i iskusni diplomata, ima iskustva u nadgledanju programa u oblastima vladavine prava, manjinskih prava i dobrog upravljanja.

Osmi je po redu šef misije na Kosovu od njenog osnivanja 1999. godine i nasledio je ambasadora Jana Bratua iz Norveške.

Pogledajte više