REAGOVALO MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA: Ne vršite pritisak i ne napadajte medije i medijske radnike

Tanjug

21. 03. 2021. u 16:58

MINISTARSTVO kulture i informisanja Srbije poziva još jednom sve učesnike javnog života da ne vrše pritisak na medije i medijske radnike i da se uzdrže od bilo kakvog napada na njih.

Maja Gojković / Foto P. Milošević

Kako je navedeno u saopštenju za medije Ministarstva, retorika koja je ovih dana upućivana novinarima nije primerena ozbiljnim akterima političke scene.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković na samom početku svog mandata povukla je sve zahteve za vođenje procesa pred sudovima protiv medijskih kuća i novinara, njih ukupno devet, kao i pet krivičnih prijava protiv medija, podseća se u saopštenju.

Navodi se da je to učinila upravo da bi podstakla sve novinare i redakcije da slobodno i bez osećaja pritiska, profesionalno obavljaju svoj posao.

Ministarstvo podvlači da niko nema prava da etiketira novinare, a pogotovu ne da njihovu podobnost određuje na osnovu redakcije u kojoj rade i ukazuje da svako vređanje i nipodaštavanje novinara i njihovog posla, bez obzira od koga dolazi,vodi ka urušavanju jednog od stubova demokratskog sistema čiji su oni nosioci.

Pogledajte više