STOJAKOVIĆ O "AFERI MAURICIJUS": "Nadležni organi moraju da razreše ovo sa velikim zanimanjem - da se zna o čemu se radi!"

Novosti onlajn

17. 03. 2021. u 22:32

U VEČERAŠNjEM specijalnom izdanju Nacionalnog dnevnika na televiziji "Pink" govorilo se o aferi Mauricijus i ekskluzivnim saznanjima o Đilasovim računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj, do kojih su došle "Večernje novosti".

Foto: Printscreen

Gosti u studiju bili su ministar finansija Siniša Mali, Dušan Stojaković, urednik ekonomije "Večernjih novosti" i Željko Radovanović iz Uprave za sprečavanje pranja novca.

Foto: Printsreen/Pink

- Mislim da nadležni organi moraju to da razreše sa velikim zanimanjem, da se zna o čemu se radi. Neverovatno je da neko ko je obavljao neku funkciju i postoji sumnja da je ostvario neku dobit, da ne bude sankcionisan - rekao je Dušan Stojaković, urednik ekonomije "Večernjih novosti".

Siniša Mali je tokom emisije ocenio da je reč o velikom novcu i da ovo nisu jedini računi koji postoje.

Foto: Printsreen/Pink

- Reč je o velikom iznosu novcu, a postoji na desetine računa u preko 15 zemalja sveta. Ovakvu hobotnicu pravi samo neko ko hoće da nešto sakrije i reč je o ogromnom novcu koji je neko zaradio, oteo dok je bio na vlasti. U to vreme je novac iznesen i stajao je van domašaja naše zemlje - krekao je Mali.

Mali je pokazao i papire do kojih su došle "Večernje novosti", a koji potvrđuju koliko miliona evra Đilas ima na Mauricijusu.

Danima nas, kaže Mali, Đilas ubeđuje da nema račun na Mauricijusu, a sada se pokazalo da ih ima dva i to sa preko 5,7 miliona evra.

Pogledajte više