MAURICIJUS ZAPAMTIO JEDINO PO - LETOVANJU: Đilas optuživao Vučića da laže i zbijao šale o egzotičnom ostrvu

V. N.

18. 03. 2021. u 10:33

LIDER SSP Dragan Đilas prethodnih dana nekoliko puta se obraćao javnosti tvrdeći da nema nikakve račune u inostranstvu, pa ni na Mauricijusu, za koji je tvrdio da ga je video samo jednom - na godišnjem odmoru.

Arhiva

Tvrdnje o novcu i firmama u inostranstvu nazivao je propagandom i odbacivao sa podsmehom.

Nakon što je predsednik SNS Aleksandar Vučić pomenuo njegove račune na Mauricijusu, Đilas je sazvao konferenciju za štampu na kojoj je lidera naprednjaka i šefa države optužio da laže.

- Zna Aleksandar Vučić jako dobro da ja nemam nikakav račun na Mauricijusu, osim ako ga nije on otvorio, zna da nemam nigde privatan račun u inostranstvu. Zna da sam prodao svoju firmu i da sam tim parama, kada sam platio porez dva miliona evra ovoj državi, otvorio firmu u Švajcarskoj i da ni tamo nemam račun i da sam sve to prijavio Narodnoj banci - rekao je tada Đilas.

Već sutradan, na lokalnoj kraljevačkoj televiziji, Đilas je, gostujući zajedno sa Borkom Stefanovićem i Marinikom Tepić, ponovo govorio o famoznoj afričkoj ostrvskoj državi.

Na ironično pitanje voditelja: "Vi ne morate na Mauricijus?", Đilas je, s podsmehom, odgovorio:

- Ako se pojavi taj račun, da se ode, da se podigne taj novac, da vidimo ko je, šta je. Vidite vi čime se mi danas bavimo, mi danas pričamo o nekom Mauricijusu. Marinika mora da priča da nije uzela 200.000 od Belivuka, u zemlji u kojoj čovek ima 1.572 snimljena razgovora sa raznim ljudima tako što je upao na mere.

Na odgovor se nadovezala Tepićeva:

- Da vam pravo kažem, mi smo zbijali šale na putu do Kraljeva, komentarišući neverovatnu produkciju laži na dnevnom nivou, od strane Vučića i njegove kamarile. Ja ne znam kako vi novinari izlazite na kraj s tim, s tolikom produkcijom vesti. I u tom šumu, tolikoj količini laži, obmane, propagande, nasilja, najgorih izmišljanja od Mauricijusa do toga da sam heroina Veljka Belivuka, da mi je dao 200.000, vi treba da se upecate, da odgovarate na te laži.

Nakon što su poslanici SNS nastavili da iznose tvrdnje o računima u inostranstvu, Đilas je nastavio da ponavlja da nema nikakve skrivene račune:

- Nemam privatne račune nigde, osim u Srbiji. Na Mauricijusu nemam nikakvu firmu, niti sam ovlašćen na neki račun. Bio sam tamo jednom, pre dvadeset godina, sa porodicom na godišnjem odmoru. I to je bio sav moj kontakt sa tim ostrvom.

VUČIĆ: VRHUNSKI BEZOBRAZLUK

NA Đilasove tvrdnje reagovao je predsednik Vučić koji je "vrhunskim bezobrazlukom" nazvao objašnjenja da je reč o računu firme, a ne privatnom:

- Moje pitanje je bilo: "Jeste li vi narodne pare koje ste uzeli prebacili na račune, imate li račune u Švajcarskoj i na Mauricijusu? Imate ili nemate, pitanje je jednostavno" - kazao je Vučić.

Pogledajte više