REVIJA MLADIH TALENATA: Otvorena izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu

G. Ć.

16. 03. 2021. u 16:27

U GALERIJI Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba radova učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda Umetničke škole u Kraljevu koji se školuju za likovnog tehničara, tehničara dizajna grafike i tehničara dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.

Foto: KC Ribnica

- Novonastali radovi su, bez sumnje, obavijeni velom straha, neizvesnosti i prilagođavanja vanrednim uslovima, izazvanim pandemijom virusa kovid-19. Trebalo je odblokirati inspirativnu i radnu atmosferu, organizovati i pokrenuti je unapred, izvodeći mlade umetnike iz stanja zbunjenosti i obeshrabrujuće usamljenosti. Uz pomoć moderne tehnologije i ogromnog entuzijazma profesora i učenika, rodila se jedna „humanističko-umetnička pobuna” koja, Bretonovim rečnikom, čini izvor nove svetlosti, koja se može pronaći pomoću poetike, sloge i ljubavi – rekao je ovom prilikom Slobodan Jelić, istoričar umetnosti.

Foto: KC Ribnica

Profesor ovdašnje Umetničke škole Boban Bosić zahvalio se Kulturnom centru jer svake godine prepoznaje potrebu mladih stvaralaca da kroz izložbe prikažu svoj trud i talenat.

Foto: KC Ribnica

- Smatram da je ovogodišnja izložba još bolja od prethodne. Radi se o zaista talentovanoj deci koja svoj talenat mogu da razvijaju ne samo kod nas, već i u inostranstvu – naglasio je Bosić. - Izložba je veoma značajna jer se njome prikazuje dokle je škola stigla u napredovanju, a učenici nam naznačavaju put kojim će da idu i pokazuju individualnost.

Pogledajte više