REAKCIJE NA KONFERENCIJU MARINIKE TEPIĆ: "Postala je pravi politički kamikaza, potvrdila da je Vučić nezakonito prisluškivan"

Novosti online

10. 03. 2021. u 16:07

POTPREDSEDNIK Srpske napredne stranke Milenko Jovanov reagovao na izjavu potpredsednice SSP Marinike Tepić, koja je pokušala da opravda činjenicu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nezakonito prisluškivan.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Jovanov je rekao da je Marinika Tepić postala politički kamikaza, kao i da "ne postoji niko na srpskoj političkoj sceni ko se toliko puta javno izblamirao teatralnim iznošenjem laži, poluistina, tračeva i naklapanja."

- Danas je, pak, umesto bombastičnih najava, zapravo potvrdila da je predsednik Vučić nezakonito prisluškivan. Najavljivala je dokaze da je predsednik razgovarao sa kriminalcima, a pokazala da je razgovarao sa Mišom Vacićem! E, sada, ovde se postavljaju i neka pitanja. Prvo, da li je Marinika danas nastupila kao portparol onih koji su organizovali i sproveli nezakonito prisluškivanje predsednika Vučića i njegove porodice, kao Đilasov portparol, kod koga je i zaposlena, ili je to jedno te isto. Drugo, vođena kojim motivom ona relativizuje i opravdava nezakonito prisluškivanje predsednika Vučića i njegove porodice i da li je njen nastup deo političke podrške strukturama koje su to organizovale - zapitao je Jovanov.

Foto: Tanjug

On je rekao da su se ta pitanja sama nametnula nakon današnje konferencije Marinike Tepić, i da bi bilo veoma važno da se do odgovora na njih što pre dođe.

Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS, izjavio je kako je na današnjoj konferenciji potpredsednica SSP potvrdila da radi u kooperaciji sa onima koji su nezakonito prisluškivali predsednika Srbije.

Foto: Arhiva Večernje Novosti

Marinika Tepić je suštinski potvrdila da radi u kooperaciji sa onima koji su nezakonito prisluskivali Aleksandra Vučića, da pripadaju istoj mreži i nalaze se na istom zadatku, pa se zato i međusobno peru, podržavaju i brane. Taman da ljudima sve bude još jasnije - rekao je Orlić.

Pogledajte više