DVESTA ODSTO VIŠE NA BOLNIČKOM LEČENJU: Doktor Elek zabrinut zbog situacije sa koronom na KiM

D.Z.

04. 03. 2021. u 12:02

DOKTOR Zlatan Elek, direktor bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici ocenio je situaciju sa korova virusom zabrinjavajućom, pogotovu što je u srpskim sredinama na Kosmetu u poslednja 24 časa značajno povećan broj obolelih odnosno registorvano je 67 pozitivnih od testirnaih 150 osoba.

Foto: Printskrin

Prema rečima dr Eleka u odnosu na period od pre dve nedelje, kada je broj obolelih koji su bili na bolničkom lečenju iznosio 40 osoba, sada je hospitalizovana 121 osoba.

-To znači da je broj osoba koje se nalaze na bolničkom lečenju povećan za 200 odsto-ukazuje na zabrinjavajući podatak dr Zlatan Elek direktor bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici objašnjavajući da se 56 osoba nalazi na kiseoniku, od kojih je deset na visokim protocima kiseonika dok je troje njih na respiratoru. Istovremeno, dr Elek ističe da su u poslednja 24 časa resgistorvana tri smrtna slučaja obolelih od kivida 19 sa sever Kosmeta.Inače, vakcinacija Srba sa severa Kosmeta obavlja se u Raški, gde je do sada vakcinisano više od 4000 građana, dok se Srbi sa ostatka Kosmeta imunizuju u Kuršumliji i Bujanovcu a prema podacima Kancelarije za KiM do sada je vakcinisano više od 10.000 građana sa KiM.

Pogledajte više