NE OTIMAM ODBORE JEREMIĆU: Reagovanje Dragana Đilasa povodom teksta u "Novostima"

V. N.

22. 02. 2021. u 09:27

STRANKA Slobode i pravde imala je odbore u preko 70 gradova i opština, koji su bili, u Statutom predviđenom statusu inicijativnih odbora prilikom osnivanja stranke.

Tanjug

Nakon izvesnog vremena, inicijativni odbori prelaze u status opštinskih odbora i to je proces koji traje poslednja dva meseca. Nema govora ni o kakvom "otimanju" bilo čijih odbora ili članova. U pitanju su odbori koje od početka vode i u njima su funkcioneri i aktivisti članovi i članice SSP.

To navodi predsednik SSP Dragan Đilas, reagujući na tekst objavljen u "Novostima" 20. februara, pod naslovom "Đilas otima Jeremićeve odbore". Đilas tvrdi da nije tačno da "otima Jeremićeve odbore i da "u akciji ojačavanja stranke masovno zahvata članstvo i funkcionere drugih stranaka". Napominje i da u Beogradu nije osnovao "filijale u desetak opština", već da SSP u gradu ima 15 opštinskih, dva inicijativna i Gradski odbor. Lider SSP tvrdi i da je netačno da "preko Zorana Lutovca drži DS u stanju indukovane kome i da se ne zna ko je šef DS", dodajući da SSP nije "zauzela" prostorije DS ni u jednom mestu u Srbiji:

- Niti ja, niti bilo ko od mojih saradnika u SSP nemamo nikakve veze sa unutrašnjim pitanjima DS. Lutovac je predsednik DS sa kojim partnerski sarađujemo po brojnim političkim pitanjima.

Pogledajte više