PODRŠKA LOBIRANJU U KONGRESU SAD: Evo ko je demokratski kongresmen koji je prihvatio poziv Đurića za Srpski kokus (FOTO)

Tanjug

06. 02. 2021. u 18:14

AMBASADOR Srbije u SAD Marko Đurić sastao se u Vašingtonu s demokratskim kongresmenom Frenkom Mrvanom iz savezne države Indijane, koji je prihvatio njego poziv da se pridruži Srpskom kokusu u Kongresu.

Foto Tanjug

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, Mrvan je istakao da će mu biti zadovoljstvo da, zajedno s drugim članovima Srpskog kokusa, radi na stvaranju bolje slike Srbije pred administracijom novoizabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena,.

Đurić je zahvalio Mrvanu na podršci i pristupanju Kokusu i ponovio da je jedan od ciljeva koje je sebi postavio preuzimanjem dužnosti ambasadora u SAD upravo intenziviranje kontakata sa kongresmenima i uvećanje Srpskog kokusa.

Podsetio je i da su odnosi sa SAD jedan od stubova spoljne politike Srbije, te da će u narednom periodu, u godini kada se obeležava 140 godina diplomatskih odnosa, nastojati da ključne prioritete državne i nacionalne politike na najbolji mogući način predstavi svim glavnim akterima američke izvršne i zakonodavne vlasti.

Srpski kokus u Kongresu SAD predstavlja dvopartijsku interesnu grupu članova iz redova demokrata i republikanaca, koje okuplja zajednički interes za dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD.

Foto: Printskrin

Frenk Mrvan

Kopredsedavajući Kokusa su Stiv Stajvers, republikanac iz Ohaja, i Emanuel Kliver, demokrata iz Misurija.

Pogledajte više