ZORANA MIHAJLOVIĆ: Mogu da me napadaju koliko god hoće, sve mora da se radi u skladu sa zakonom

S. S. R.

19. 01. 2021. u 12:39

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije Zorana Mihajlović, rekla je danas da svaki infrastrukturni projekat mora da se radi u skladu sa zakonom i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok je bila na njegovom čelu, insistiralo na tome da se tako radi i na projektu izgradnje gondole na Zlatiboru.

Foto Tanjug

-Možete da me napadate i da pričate šta hoćete o meni, ali sve mora da se radi u skladu sa zakonom. Niko nikog tu nije pobedio, ovde se radi o pobedi zakona, i to je rezultat postupanja Ministarstva. Morali smo mnogo toga da uradimo da nateramo predsednika opštine Čajetina da podnese dokumentaciju u skladu sa zakonom, a podsetiću da su podnete i prekršajne i krivične prijave protiv rukovodstva opštine zbog nepravilnosti prilikom nabavke opreme i da je za to doneta i presuda prekršajnog suda - rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

Ona je rekla da je prethodno ministarstvo insistiralo na tome da se svaka dozvola izdaje samo kad postoji kompletna i valjana dokumentacija, kako bi danas taj objekat, koji će koristiti brojni turisti, među kojima su i deca, bio potpuno bezbedan.

-Da li je normalno da neko želi da gradi, a da nema ni urađen projekat, ni lokacijske uslove, ni građevinsku dozvolu? Mesecima smo objašnjavali šta je potrebno od dokumentacije da bi uradili sve po propisima, a ne da se ponašaju kao šerifi koji misle da mogu da koriste politiku kad neće da poštuju zakon i da protestuju zbog toga što neće da poštuju zakonske procedure. Golim okom možete da vidite na šta danas liči centar Zlatibora, i velika je šteta da se tako nešto uradi od tako lepe planine. Sva naša saznanja u vezi sa nelegalnom gradnjom u centru Zlatibora dostavili smo Agenciji za borbu protiv korupcije i Tužilaštvu za organizovani kriminal, jer smo uočili da je sve to imalo za cilj da omogući održavanje na vlasti i kontrolu finansijskih tokova u opštini Čajetina - rekla je Mihajlovićeva.

Pogledajte više