MINISTAR SELAKOVIĆ SA AMBASADOROM KATARA: Razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa

Novosti online 08. 01. 2021. u 15:17

MINISTAR spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Katara u Republici Srbiji šeikom Mubarakom Fahadom Al Tanijem, sa kojim je razgovarao o sveukupnoj saradnji i mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa.

Pres Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković je konstatovao da postoji obostrana zainteresovanost za produbljivanje trgovinske saradnje, koja, kako je ocenio, može biti daleko iznad sadašnjeg nivoa.

Srbija i Katar su obostrano zainteresovani i za intenziviranje političkih kontakata na najvišem nivou, a šef srpske diplomatije poručio je da bi poseta emira Katara dala poseban i potreban podstrek daljem unapređenju naših sveukupnih bilateralnih odnosa.

Selaković je posebnu zahvalnost izrazio zbog pomoći Katara tokom pandemije virusa korona.

Ministar Selaković konstatovao je da Balkan, baš kao i Bliski istok, nosi etiketu regiona u kojem su češći periodi sukoba nego mira i saradnje, i da Srbija zato želi i stabilan Balkan i stabilan Bliski istok.

Konstatujući da Srbija i Katar, osim neslaganja po pitanju Kosova i Metohije, nemaju otvorenih pitanja u bilateralnim odnosima, Selaković je uputio molbu da se Vlada Katara, u duhu prijateljskih odnosa naših država, uzdrži od aktivnog međunarodnog lobiranja u korist Prištine, kako bi se dala šansa dijalogu i postizanju sporazuma.

Pogledajte više