MAKEDONIJA JE ČAK PROMENILA I IME, A NISU JE PRIMILI U EVROPU: Predsednik poručio - Srbija se velikom brzinom približava EU

Tanjug

19. 12. 2020. u 07:55

MAKEDONIJA je čak promenila ime, a EU čak ni tada nije sa tom zemljom otvorila pristupne pregovore, podseća predsednik Aleksandar Vučić, govoreći na temu zašto EU ove godine nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje Srbiji.

Foto: Prva printskrin

- Zaista ima mnogo stvari koje treba bolje i drugačije da uradimo i počeli smo i nastavićemo. Ali, da postavimo stvari sasvim otvoreno. EU nije otvorila pregovore Makedoniji koja je čak promenila i ime zemlje, a obećavali su im kule i gradove, i nema šta ih nisu sve obmanjivali, a na kraju im nisu ni otvorili pregovore - rekao je Vučić sinoć u emisiji na TV Prva.

Vučić kaže da se Srbija velikom brzinom približava EU i kada je reč o evropskom standardu, ali da ne možemo odjednom to da stignemo, pošto smo mnogo zaostajali i više od 100 godina.

- Ako nastavimo ovako, i ako budemo u naredne tri godine broj jedan po prvirednom rastu u Evropi, ta razlika će biti drastično smanjena - istakao je predsednik Srbije.

Kaže da to znači veće plate i penzije, bolje puteve i pruge...

Vladavina prava je veoma važna, napominje Vučić, dodajući da upravo vladavina prava donosi najviše stranih investicija kada se neko odlučuje da dođe u našu zemlju.

Ističe da strani investitori upravo najviše biraju Srbiju kao destinaciju za svoja ulaganja i da i to govori o vladavini prava.

Pogledajte više