SRAMNA PORUKA IZ AMERIČKOG KONGRESA: Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji!

Novosti onlajn/M.S.

08. 12. 2020. u 17:26

U KOMITETU za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD danas se održava saslušanje na kom će učestvovati stručnjaci za Zapadni Balkan.

Foto: Printscreen/Jutjub

Oni će dati preporuke budućoj administraciji, koju će predvoditi Džo Bajden, o tome kakve stavove treba zauzeti prema našem regionu.

Kongresmen Majkl Makol uputio je tokom svog obraćana sramnu poruku vlastima u Srbiji:

- Vlasti u Srbiji moraju da shvate da im Putin i Si nisu prijatelji. Saradnja sa Kinom i Rusijom nije dobra za Srbiju - rekao je spomenuvši ruskog i kineskog predsednika.

- Dok Sjedinjene Američke Države pokušavaju da pomognu zemljama Zapadnog Balkana, auitoritarni režim Vladimira Putina promoviše jednu agresivnu agednu. Putin zaustavlja demokratske promene u regionu i uzurpira integracije sa zapadom - rekao je on.

- Ljudi na Kosovu zaslužuju nezavisnu demokratsku zemlju koja je u potpunosti uključena u međunarodne tokove - rekao je Makol potvrdivši još jednom stav o potpunoj nezavisnosti lažne države.

Glavni američki cilj dijaloga je uzajamno priznavanje Srbije i tzv. Kosova, kao i razmena ambasadora. Server će tražiti da Bajden i kancelarka Angela Merkel eksplicitno objave ovaj cilj i da pritisnu članice EU koje nisu priznale tzv. Kosovo da izjave da će ga priznati najkasnije dok to učini i Srbija.

Pogledajte više