MIROVIĆU DRUGI MANDAT ZAREDOM: Konsultacije pred glasanje o pokrajinskoj vladi, sednica parlamenta u četvrtak

J. S.

26. 10. 2020. u 20:32

PREDSEDNIŠTVO Srpske napredne stranke predložilo je Igora Mirovića za mandatara nove Pokrajinske vlade, čiji će konačan sastav biti poznat na sednici pokrajinske skupštine koja je zakazana za 29. oktobar.

Razgovori o Vladi Vojvodine

Mirović, kome je ovo drugi uzastopni mandat na čelu Pokrajinske vlade, u ponedeljak je razgovore o novom sastavu svog kabineta sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. U konsultacijama su učestvovali i predstavnici SNS - Damir Zobenica, Zoran Gojković i Dmitar Stanišić.

Po završetku ovih razgovora, Mirović je predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru pisano potvrdio da je saglasan da ponovo bude mandatar Pokrajinske vlade.

U saopštenju koje je Mirovićev kabinet objavio po okončanju razgovora ne navodi se da li će socijalisti zadržati u novom sazivu Pokrajinske vlade mesto sekretara za privredu i turizam koje je dosad prema opštim ocenama veoma uspešno vodio Ivan Đoković koji je ujedno bio i potpredsednik Pokrajinske vlade. Prema saznanjima "Novosti", u naredna dva dana naprednjaci će na tu temu razgovarati sa socijalistima.

Kako se uveliko spekuliše, drugi mandat u Mirovićevoj vladi zadržaće dosadašnji sekretari: Dragana Milošević (kultura, informisanje i verske zajednice), Zoran Gojković (zdravstvo), Zoran Milošević (obrazovanje), Smiljka Jovanović (finansije) i Vladimir Galić (zaštita životne sredine i urbanizam).

Prethodni saziv Pokrajinske vlade činila su tri potpredsednika i 12 sekretara.

Pogledajte više