„ZELENI” U ŠAPCU PORUČUJU: Vlast je formirana, problemi da se rešavaju

A. D.

23. 10. 2020. u 17:11

POVODOM formiranja nove vlasti, oglasila se Evropska zelena partija, izrazivši zadovoljstvo što je posle višemesečne neizvesnosti oko izbornog procesa konačno održana konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca.

Foto: A. D.

Ipak, "Zeleni" su naglasili da su brojni ekološki problemi koji opterećuju teritoriju grada na Savi, ali i region i celu Srbiju, zbog čega zahtevaju zajedničko delovanje svih snaga koje žele zdravo životno okruženje.

-Zeleni gradski odbornik dr Dejan Pavlović, poziva sve gradske odbornike, koji smatraju da mogu dati doprinos u borbi protiv zagađenja, na formiranje nadstranačke Zelene odborničke grupe koja će, bez obzira na političku pripadnost njenih članova, kroz zeleni dijalog i pokretanje inicijativa, usmeriti delovanje lokalne samouprave ka uspostavljanju zdravije životne sredine- kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako dodaju šabački "Zeleni", najaktuelniji problem je izraženo zagađenje vazduha u Šapcu, koje u prvom koraku zahteva neodložnu akciju usmerenu ka unapređenju monitoringa kvaliteta vazduha kroz nabavku modernije opreme, izmenu mreže mernih stanica, osposobljavanje za rad meteorološke stanice i kontinuirano obaveštavanje građana o rezultatima merenja.

Evropska zelena partija će zato u subotu 7. novembra u 12 časova na centralnom gradskom trgu u Šapcu organizovati protestnu šetnju i blokadu upozorenja raskrsnice ulica Pop Lukine, Hajduk Veljkove i Kralja Milutina.

“Zeleni" pozivaju građane da se pridruže sa članovima porodica kako bi svim institucijama lokalne samouprave i državne uprave ukazali na značaj rešavanja ovog problema.

Pogledajte više