SMENA VLASTI UZ TUŽBE: Burna sednica parlamenta u Sjenici, upravljanje preuzela koalicija SDA, SDP i SNS

M. NIĆIFOROVIĆ

09. 10. 2020. u 06:33

NOVOFORMIRANA koalicija koju čine Stranka demokratske akcije (SDA), Sandžačka demokratska partija (SDP) i trojica nezavisnih odbornika sa liste Srpske napredne stranke (SNS) preuzela je tesnom većinom od 20 odbornika, upravljanje opštinom Sjenica.

Foto: V. N.

 Ovde je od avgusta, zajedno sa SPS-om, delom naprednjaka i odbornicima grupe građana, bila Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Nova većina odmah je smenila predsednika skupštine Rejhana Kurtovića i predsednika opštine Muniba Mujagića, kadrove SPP i još nekoliko opštinskih funkcionera i više direktora ustanova i javnih preduzeća. Za novog predsednika opštinskog parlamenta izabran je Momir Kovačević (SNS), a za njegovog zamenika Marko Pantelić sa iste liste, novi predsednik opštine Sjenica je Nermin Kamberović iz SDP, a njegov zamenik Kaso Avodović iz SDA.

Sednica je bila burna. Kada je shvatio da će doći do prekomponovanja vlasti, Kurtović i odbornici SPP-a napustili su zasedanje, a kada su se vratili pokušali su da prekinu sednicu i odlože je za nedelju dana. To odbornici novoformirane većine nisu prihvatili, smatrajući da je odlaganje nezakonito, pa su nastavili sa radom, smenili rukovodstvo, izabrali novo i imenovali direktore ustanova i javnih preduzeća.

Novi predsednik opštine Sjenica Nermin Kanberović ističe da je promena vlasti izvršena uz strogo poštovanje zakona i najavljuje pokretanje krivičnog postupka protiv svih koji su, kako je naglašava, učestvovali u stvaranju incidentne situacije tokom zasedanja opštinske skupštine. .

KURTOVIĆ: NELEGALNE PROMENE

SMENjENI predsednik opštinske skupštine Kurtović smatra da je sednica na kojoj je izvršeno prekomponovanje vlasti bila nelegalna, pa će, kako najavljuju, zbog toga preduzeti zakonske mere.

Pogledajte više