OGLASIO SE SNS ŠABAC: Izborni proces uskoro će biti završen

A.D.

08. 10. 2020. u 14:23

GRADSKI odbor SNS saopštio je danas da je nakon jučerašnjeg podnošenja ostavki 10 članova Gradske izborne komisije u Šapcu, koji su predstavljali listu Nebojše Zelenovića, Metle, UDS - Prilike i Zelene stranke održana nova 68. sednica GIK-a, kojoj je prisustvovalo 11 od ukupno 21 člana.

Arhiva

Sednicom koja je počela u sredu u 22 časa, a na koju su bili pozvani svi članovi i zamene iz stalnog sastava, pa i oni koji su u ostavci, predsedavao je najstariji pravnik od prisutnih Boris Tumenko.

Nakon višesatne diskusije o svim prigovorima jednoglasno je prihvaćen prigovor SNS-a da se poništi odluka GIK-a doneta 04. oktobra o raspuštanju biračkog odbora i ponavljanju glasanja na biračkom mestu Šipurske livade.

Takođe, jednoglasno su odbijeni svi ostali prigovori kojima se tražilo raspuštanje biračkih odbora i ponavljane izbora na biračkim mestima Ševarice, Dranovac i Šipurske livade.

Ovom sednicom je završeno odlučivanje po prigovorima koji su u nadležnosti GIK-a i ukoliko ne bude žalbi Upravnom sudu očekuje se da će u narednih dva do tri dana Gradska izborna komisija proglasiti rezultate i dodeliti mandate odbornicima.

Nakon toga se očekuje i upućivanje zahteva predsedniku skupštine grada Šapca za sazivanje konstitutivne sednice čime bi višemesečni izborni ciklus u Šapcu bio završen.

Pogledajte više