UHAPŠEN GLAVNI ORGANIZATOR KRIJUMČARENJA MIGRANATA: Privedeno još 14 stranih državljana

Tanjug

03. 10. 2020. u 12:14

INSPEKTORI Službe za poslove sa strancima i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obaveštajno-bezbedonosnom agencijom BiH, locirali su i priveli u Sarajevu državljanina Iraka S. J. za koga se smatra da je jedan od glavnih organizatora krijumčarenja migranata.

Foto D.Pozderović

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a privođenje je izvršeno u petak na području Opštine Stari Grad, prenosi portal klix.ba.

Za privedenu osobu je utvrđeno da predstavlja pretnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organizovanim kriminalom i izrečena mu je mera proterivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar.

Naime, reč je o osobi koja je jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Prilikom sprovođenja akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa S. J. i zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena im je mera proterivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Pogledajte više