ŽIVKOVIĆEV TVIT NALJUTIO VESELINOVIĆA: Sutra novi sastanak opozicije u Novoj stranci, ne dolazi niko iz Udružene opozicije Srbije

D. M. 23. 09. 2020. u 16:09

ZA sutra je zakazan novi, drugi sastanak opozicije, sa idejom da se nađe nova, zajednička strategija delovanja, ali se ubrzano osipa broj stranaka čiji će predstavnici u tim razgovorima učestvovati.

Foto Tanjug

Tako se sutra na sastanku, čiji je domaćin Nova stranka, neće pojaviti ni Janko Veselinović, koji je u ime Udružene opozicije Srbije, prisustvovao prvom okupljanju u organizaciji lidera SDS Borisa Tadića.

Veselinović se na ovaj potez odlučio, kako je rekao, zato što ga iz Nove nisu nisu konsultovali oko dnevnog reda i datuma održavanja skupa. Takođe, zamerio je u lideru Nove Zoranu Živkoviću zato što je "prekršio dogovor o nenapadanju" postignut na prvom sastanku, odnosno na Tviteru je ljude koji su bojkotovali izbore nazvao "ludim".

Živković je, inače, pre nekoliko dana na Tviteru napisao: "Nova srpska poslovica - glup k'o bojkot". Predsednik Nove za "Novosti" objašnjava da je ovaj njegov tvit bio upućen opštoj javnosti, nikome konkretno:

- Ako se neko prepoznao u njemu, to je njegov problem. Nisam imao nameru nikoga da uvredim. Ne znam da li se ovo samo traže razlozi da se ne učestvuje u razgovorima opozicije, ali neki ljudi upućeni u dešavanja u Udruženoj opoziciji Srbije kažu mi da tamo postoje određeni problemi oko Nikole Jovanovića i njegovog prelaska iz jedne u drugu stranku. Ali, sve to ne bi trebalo da utiče na ono na šta bi opozicija morala da se fokusira - da definiše pravce delovanja, ideje, politiku i ljude koji će te ciljeve sprovoditi.

Na sastanku kod Tadića održanom prošle nedelje nije se pojavio nijedan od lidera stranaka koje su u Udruženoj opoziciji Srbije - ni Dragan Đilas (Stranka slobode i pravde) ni Vuk Jeremić (Narodna stranka) ni Zoran Lutovac (DS). Oni su kao svog izaslanika poslali Veselinovića:

- Ne isključuje razgovore sa "Novom" u budućnosti, ali će, što se mene lično tiče, to biti jako teško, dok je na čelu stranke "taj čovek" - rekao je Veselinović, misleći na Živkovića.

Na prvom sastanku opozicije u SDS, osim Tadića i Veselinovića, prisustvovali su predstavnici "Nove", PSG, DjB, Ne davimo Beograd, DSS, dok je pokret "1 od 5 miliona" saopštio da im nije bilo dozvoljeno da učestvuju u razgovorima.

Pogledajte više