PRIJAVA POSLANIKA ZA ODBORE I DELEGACIJE, PA IZBOR ŠEFA: Stručne službe parlamenta više ne rade od kuće, od juče svi u kancelarijama

S. S. R.

15. 09. 2020. u 12:06

ZAPOSLENI u skupštinskim službama počeli su juče, posle pauze zbog virusa korona i rada od kuće, posao u punom kapacitetu, što bi mogao biti vesnik da će sednica parlamenta biti održana u narednim danima.

Foto: N. Fifić

Kako saznajemo, trenutno se sklapaju sastavi odbora i delegacija pred međunarodnim organizacijama, što bi uz, izbor predsednika i potpredsednika, trebalo da bude izglasano na sledećem zasedanju.

Prema planu, uskoro se očekuju sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS, gde bi konačno trebalo da budu obelodanjena imena kandidata za funkcije u Skupštini Srbije. U javnosti su se kao kadrovi za mesto predsednika pominjali naprednjaci Vladimir Orlić, Vladimir Marinković, Marija Obradović...

Nakon izbora punog tima parlamenta, očekuje se i izbor Vlade, koja će biti izglasana na novoj sednici.

Izbori su održani su 21. juna, a u parlament su, osim tima oko naprednjaka, ušli SPS-JS i SPAS. Tu su i četiri manjinske stranke koje predstavljaju Mađare, Bošnjake i Albance.

Krajnji rok za izbor novog tima u Nemanjinoj je 3. novembar.

Pogledajte više