ĐURIĆ: Tadić urušava dignitet države

Tanjug

14. 09. 2020. u 07:26

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić optužio je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da "iz sebičnih, dnevnopolitičkih razloga, rukovođen sujetom ili prizemnim interesima, urušava dignitet svoje države".

Foto Tanjug

"Tadić dobro zna da naša delegacija u Vašingtonu nije nijednim gestom, slovom ili zarezom priznala implicitno ili eksplicitno da je KiM išta drugo do naša južna pokrajina. Uspeh Srbije u SAD je toliki da sve gubitke i poraze nekadašnje žute vlasti čini vidljivim katastrofalnost neuspeha Tadića, i to je osnovni razlog Tadićevih napada na predsednika Aleksandra Vučića i njegov tim", naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je ukazao da je Tadić uspeo da za svega nekoliko godina gotovo rasformira srpsku vojsku, samoproglašenom Kosovu da legitimitet pred Međunarodnim sudom pravde, razgraniči Srbe u centralnoj Srbiji od Srba na KiM.

"Taj rezultat je toliko neverovatan da govori o nesposobnosti i neodgovornosti epskih razmera. Da se Tadić trudio da uradi sve pogrešno, makar bi nešto slučajno učinio ispravno, ali on je nekim čudom uspeo da podbaci u svemu, i uveren sam da će u istoriji biti referenca za političku nesposobnost i neodgovornost", rekao je Đurić.

"Za razliku od njega, predsednik Vučić će zahvaljujući svojim rezultatima, odgovornosti i hrabrosti biti uzor budućim generacijama srpskih političara, koji neće imati dileme ko je u srpskoj politici u prvim decenijama 21. veka bio veliki, a ko nejaki", zaključio je Đurić.

Pogledajte više